Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο στο Α' Νεκροταφείο - Απαρηγόρητος ο αδελφός του Ανδρέας & η οικογένειά του στην κηδεία

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν συγγενείς, πολυαγαπημένοι φίλοι και πλήθος απλών πολιτών στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο νοσηλευόμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η οικογένεια του εκλιπόντος ανακοίνωσε πως η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα εκτίθονταν σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στην συνέχεια θα ακολουθούσε η πολιτική κηδεία.

Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπα.

Τους επικήδειους της πολιτικής κηδείας εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί αύριο στην Ριτσώνα.

Από νωρίς το πρωί, που η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και να γράψει μερικά λόγια στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο ΑΝεκροταφείο Αθηνών ήταν η συντετριμμένη σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, συνοδευόμενη από τα δυο τους παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο. Απαρηγόρητος και ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Η θλίψη και ο πόνος ζωγραφισμένα στα πρόσωπα της οικογένειας του θάνου Μικρούτσικου

Από νωρίς το πρωί έφτασαν στο Α’ Νεκροταφείο η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, συνοδευόμενη από τα δυο τους παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο, με την θλίψη και τον πόνο ζωγραφισμένα στο πρόσωπό τους.

Απαρηγόρητος είναι και ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος, που είχε κάνει μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook γράφοντας: «Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα». Το παρών στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου έδωσε και η πρώτη του σύζυγος, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, με την οποία ο μεγάλος συνθέτης είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα.

Μεταξύ των επωνύμων που έχουν φθάσει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν τον Θάνο Μικρούτσικο είναι ο Γιώργος Κιμούλης, που θα εκφωνήσει και επικήδειο, η Λιάνα Κανέλη, η Σοφία Βόσσου, ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και πολλοί ακόμη.

 

Ο Γιώργος Κιμούλης εκφώνησε επικήδειο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ