Αυτές είναι οι πηγές της ενθάρρυνσης που χρειαζόμαστε στη ζωή μας

Στον κόσμο που όλα προσπαθούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε πόσο πιο εύκολη (και καλύτερη) θα ήταν η ζωή μας αν κάναμε ό,τι κάναμε έχοντας δίπλα μας συμμάχους.

Το να λέμε και να ξαναλέμε μέσα μας λόγια που μάς δίνουν κουράγιο, είναι μια καλή αρχή, όμως δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε βοήθεια και, κυρίως, να ακούμε και να βλέπουμε πράγματα από άλλους ανθρώπους. Ας δούμε κάποιες πηγές ενθάρρυνσης που αξίζει να έχουμε στη ζωή μας!

Φίλους και συντρόφους που μας δίνουν φτερά.

Στον ήδη μεγάλο φόρτο της καθημερινότητας, έρχονται δυσκολίες και αντιξοότητες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις μας και την υπομονή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το κουράγιο που χρειαζόμαστε θα το βρούμε μέσα μας, όμως ο εαυτός μας δεν μπορεί συνέχεια να βρίσκει δυνάμεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα μάς ενθαρρύνουν και θα μάς δώσουν ενέργεια και αισιοδοξία. Δεν θα ζητήσουμε ψεύτικα λόγια και κοινά του στιλ «όλα θα πάνε καλά».

Η ουσιαστική ενθάρρυνση μάς δίνεται με συζήτηση και περιβάλλον κατανόησης. Οι καλές συμβουλές είναι και αυτές μέσα στην ενθαρρυντική στάση των ανθρώπων που έχουμε δίπλα μας. Αυτοί είναι που μάς γνωρίζουν και καταλαβαίνουν πώς μπορούμε να «πάρουμε μπρος».

Πρότυπα έμπνευσης.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα για το πώς μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, ώστε να ενθαρρυνθούμε και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τα όνειρα και τους στόχους μας, είναι τα πρότυπα.  Ο θαυμασμός προτύπων ξεκινά από μικρή ηλικία και παίζει αποφασιστικό ρόλο, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Τον ίδιο ρόλο παίζει και στην ενηλικίωσή μας. Η έμπνευση είναι απαραίτητη για να νιώθουμε δυνατοί και να έχουμε φρεσκάδα ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις. Οι άνθρωποι που θαυμάζουμε, είτε τους γνωρίζουμε είτε όχι, μας βοηθούν αυτόματα καθώς μάς υπενθυμίζουν τις αρετές που θέλουμε να έχουμε. Επίσης, αν γνωρίζουμε τα κατορθώματά τους μπορούμε να πάρουμε ιδέες για το πώς κατάφεραν να πετύχουν κάποιο στόχο. Τα δυνατά και φωτεινά πρότυπα μάς δίνουν το απαραίτητο κουράγιο για να είμαστε ψυχολογικά ισχυροί!

Το διάβασμα βιβλίων.

Όπως είπαμε πιο πάνω, είναι πολύ καλό να δίνουμε μόνοι μας στον εαυτό μας την απαραίτητη ενθάρρυνση και εκείνο το κουράγιο που θα μας δώσει ώθηση για μια πετυχημένη προσπάθεια. Το να παίρνουμε όμως συνέχεια «δάνεια» δύναμης από τον εαυτό μας, μας εξαντλεί.

Οι άνθρωποι, η παρέα τους και τα καλά τους λόγια δίνουν πολύ κουράγιο! Τα καλά πρότυπα επίσης βοηθούνε στην έμπνευσή μας. Τι άλλο μπορεί να μας ενθαρρύνει; Τα βιβλία! Το διάβασμα είναι από μόνο του ένα ταξίδι το οποίο μας εμπνέει, μας συναρπάζει και μας γαληνεύει! Η διαδικασία επεξεργασίας των όσων διαβάζουμε περνάνε από τα μάτια και φτάνουν στην ψυχή μας.

Μέσα από τα βιβλία και τις ιστορίες τους, περνούν αξιόλογες εμπειρίες ανθρώπων που είχαν τις ίδιες ανησυχίες με μας. Για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, θέλει υπομονή. Η υπομονή είναι ένα όπλο που χρειάζεται να το ακονίζουμε συνέχεια!

Η αγάπη μας προς τα βιβλία θα μας χαρίσει μια σταθερή πηγή ενθάρρυνσης για την καθημερινότητά μας. Αποκτούμε γνώσεις, παίρνουμε ιδέες και το πιο σημαντικό από όλα, μας κάνει να συγκεντρωνόμαστε. Η συγκέντρωση είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, καθώς μας κάνει αποφασιστικούς και ακλόνητους. Ό,τι και αν συμβαίνει, συνεχίζουμε με πίστη και θάρρος!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ