"Blue Monday 2020": Πότε πέφτει η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου - Γιατί την ονομάζουν έτσι;

Οι Δευτέρες καθότι σηματοδοτούν την έναρξη της εβδομάδας άρα και την πρώτη ημέρα στη δουλειά, αποτελούσαν ανέκαθεν ημέρες μελαγχολίας ή και θλίψης.
 

Σύμφωνα με τους φετινούς υπολογισμούς η Blue Monday για το 2020 πέφτει στις 20 Ιανουαρίου, αναφέρει η the SUN.

Γιατί όμως η Blue Monday είναι η καταθλιπτική ημέρα του χρόνου;

Είναι η αίσθηση ότι οι γιορτές μας αποχαιρέτησαν; Είναι που έχουμε επιστρέψει στη δουλειά ή απλά φταίει το γεγονός πως «είναι ξανά Δευτέρα»;

Απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν δίνει ο ψυχολόγος Dr Cliff Arnall, ο οποίος το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση στην προσπάθειά του να βρει την χειρότερη μέρα του χρόνου. Πού στήριξε την έρευνά του; Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκέμβρη και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα και βρήκε πως η μέρα αυτή είναι η τρίτη Δευτέρα του κάθε έτους.

Ο Dr. Cliff γρήγορα βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Η διατροφολόγος Alison Clark επισημαίνει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών.

Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, από την πλευρά της τονίζει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ