"Πανικός" στην Οτάβα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης (φώτο-βίντεο)

Ένα έφηβο αγόρι ανάμεσα στους τραυματίες 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά Οτάβα. Ανάμεσα στους τραυματίες και ένα έφηβο αγόρι. 

Σύμφωνα με την αστυνιομία η επίθεση σημειώθηκε στις 7.30 το πρωί στην οδό Gilmour στην περιοχή Parliament Hill, στην οποία βρίσκεται το καναδικό Κοινοβούλιο.


Όταν οι αστυνομικοί  έφτασαν στον τόπο της επίθεσης, βρήκαν τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς. Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του και οι άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο»

Μεταξύ των τραυματιών κι ένας 15χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων του Οντάριο. Η κατάσταση του έφηβου είναι μεν κρίσιμη, αλλά σταθερή, ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου σύμφωνα με το  NBC News

Δύο ακόμα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σε κρίσιμη κατάσταση αναφέρει το αμερικάνικο cnn

Τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας, όσο και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για να παραλάβουν τους τραυματίες, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των τραυματισμένων.


Άγνωστα παραμένουν επίσης τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ σε περιοχή που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το Κοινοβούλιο. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, χωρίς να έχουν στοιχεία για την ταυτότητά του ή συγκεκριμένη περιγραφή για το παρουσιαστικό του, με συνέπεια να ζητούν πληροφορίες, όπου αυτές είναι διαθέσιμες.  

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ