Θλίψη στον κόσμο της δημοσιογραφίας: Πέθανε η δημοσιογράφος Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και στην τηλεόραση

Η δημοσιογραφική οικογένεια αποχαιρετά την δημοσιογράφο, Χρίστινα Λυκιαρδοπούλου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, του οποίου μέλος υπήρξε η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, αναφέρει: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει ότι "έφυγε" σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, πρώην μέλος του Δ. Σ. της Ενώσεως και σύζυγος του αειμνήστου συναδέλφου Αγαμέμνονα Φαράκου, σε ηλικία 74 ετών.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στο προδικτατορικό «ΕΘΝΟΣ». Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας το 1970 από τη Χούντα, το 1973 εργάζεται στην «ΥΕΝΕΔ», στη σύνταξη των ειδήσεων.

Παράλληλα, το 1975 θα αρχίσει τη συνεργασία της, που διήρκεσε έως το κλείσιμο της εφημερίδας, με την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως τηλεοπτική συντάκτης αλλά και ως αρθρογράφος. Εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

   Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου υπήρξε μια καθ' όλα πετυχημένη δημοσιογράφος. Εργάστηκε για δεκαετίες με επιμονή και ζήλο και κατέκτησε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων.

Για πολλά χρόνια εκλεγόταν εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αργότερα υπήρξε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Ενώσεως αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τη διετία 1997-1999. 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την αγαπητή Χριστίνα, η οποία αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη δημοσιογραφία και τους συναδέλφους της. Υπήρξε πάντοτε γενναιόδωρη με τους νέους, τους οποίους παρότρυνε και βοηθούσε στα πρώτα τους βήματα αλλά και στη συνέχεια της σταδιοδρομίας τους.

Πάντα πρόσχαρη, φιλότιμη και ανιδιοτελής, με ένα μόνιμο χαμόγελο να τη συντροφεύει σε όλες τις εκφάνσεις του βίου της, εργάστηκε ακούραστα και ήταν δίπλα σε όποιον συνάδελφο το χρειαζόταν.

   Τα στοιχεία της κηδείας της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ