Ιστορική απόφαση στις ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η παραπομπή Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία - Τι δήλωσε η Πελόζι (φώτο -βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο τρίτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη το βράδυ η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, στην Γερουσία. Έτσι ο Τραμπ γίνεται ο τρίτος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, για σοβαρά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στην ιστορική συνεδρίαση, με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών βουλευτών - κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής. αναφέρει το Associated Press;

Φώτο AP

Ακόμα κι αν  ο Τραμπ αθωωθεί από τους Ρεπουμπλικάνους δικαστές θα πρέπει κατά τη διάρκεια της επόμενης προεκλογικής του καμπάνιας το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρόταση μομφής στη διάρκεια της προεδρίας του.

Νάνσι Πελόζι : "Θλιβερό που οι απερίσκεπτες δραστηριότητες του προέδρου μας ανάγκασαν σε πρόταση μομφής - Ιστρική μέρα για την Αμερική"

Μετά την ψηφοφορία η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τίθεται υπό αμφισβήτηση. Χαρακτήρισε τη μέρα "σπουδαία" για το Σύνταγμα της Αμερικής ενώ τόνισε ότι είναι θλιβερό για την Αμερική ότι οι απερίσκεπτες δραστηριότητες του προέδρου μας ανάγκασαν να εισαγάγουμε άρθρα μομφής».

Φώτο AP

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία», τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Νάνσι Πελόζι.

Φώτο AP

Οι προκαταρκτικές ενέργειες στη δίκη στην Γερουσία αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ