Top Woman η Μαρία Κόντη: Η κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού που σώζει ζωές στο Αιγαίο

Τέσσερα χρόνια τώρα η δουλειά της είναι να σώζει ανθρώπους

Μια επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, η Μαρία Κόντη γυναίκα κυβερνήτης του «ιστορικού» σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602 που εδρεύει στο Μόλυβο Λέσβου τιμήθηκε χθες στη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η κ. Κόντη τιμήθηκε μαζί με άλλες δυο γυναίκες κυβερνήτες σκαφών στο Ανατολικό Αιγαίο για το σημαντικό έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Από την Κέρκυρα, στο Μόλυβο της Βόρειας Λέσβου, η κ. Κόντη κυβερνά το «ιστορικό» σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602. Το σκάφος του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Με την ανατολή του ηλίου, ξεκινά η 24ωρη βάρδια της με τη ματιά της καρφωμένη στις απέναντι ακτές του Μπεχράμ Καλέ, του Κουτσούκουγιου του Αδραμμυτινού κόλπου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκεί απ' όπου ξεκινάν οι βάρκες με τους φυγάδες των πολέμων της Ανατολής και της φτώχιας. Το καθήκον της, η σωτηρία κάθε ανθρώπου που κινδυνεύει.

Αυτή είναι η δουλειά της. Τέσσερα κοντά χρόνια τώρα, πρώτα στο ΠΛΣ 610 και τώρα στο ΠΛΣ 602 με τη βαριά ιστορία. Η δουλειά της είναι να σώζει ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ