Εμπνευσμένη από τα παιδικά χρόνια της Chanel η εντυπωσιακή συλλογή "Άνοιξη - καλοκαίρι 2020" - Δείτε 60 φωτογραφίες με υπέροχα ταγιέρ, φορέματα & κουστούμια

Διάσημα μοντέλα άφησαν άφωνο το κοινό όταν περπάτησαν στην πασαρέλα με υπέροχες δημιουργίες

Η συλλογή "Άνοιξη - Καλοκαίρι 2020" που παρουσίασε ο οίκος "Chanel" τη δεύτερη μέρα της Εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας.

Η σχεδιάστρια  Virginie Viard παρουσίασε τη νέα συλλογή του οίκου σε ένα σκηνικό που θυμίζει το ρομαντικό κήπο ένος μοναστηριού γεγονός που σχημάτισε μια όμορφη αντίθεση με την ψυχρή πολυτέλεια του  του Grand Palais .

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από ένα σημαντικό στοιχείο της ζωής της θρυλικής Gabrielle "Coco" Chanel.

Όταν η διάσημη σχεδιάστρια ήταν 11 χρονών , η μητέρα της πέθανε και ο πατέρας της που ταξίδευε συνέχεια την πήγε στο μοναστήρι  της Aubazine στην απομακρυσμένη γαλλική περιοχή του Corrèze. 

Εδώ τα κορίτσια που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο φορούσαν μία αυστηρή ασπρόμαυρη στολή που για τη Chanel υπήρξε η έμπνευση για να δημιουργήσει αργότερα τα ρούχα που έντυσαν τις πιο κομψές και διάσημες γυναίκες της εποχής της , αναφέρει η Vogue 

Στην αυτοβιογραφία της η Chanel θα αναφερόταν συχνά στις καλόγριες που τις αποκαλούσαν "Θείες". Αυτές ήταν που έμαθαν την "Coco" να ράβει και της έδωσαν τα εργαλεία  για να κάνει τη ζωή της  ως η ανεξάρτητη γυναίκα που έμελλε να γράψει ιστορία στη μόδα.

Πίσω από τις φίνες δημιουργίες με την αυστηρή και κλασσική κομψότητα της Chanel υπήρχε πάντα ο "μυστικός κώδικας" της επιρροής του μοναστηριού στις δημιουργίες της.

Σε αυτό το μοτίβο επανήλθε φέτος η Virginie Viard παρουσίασε υπέροχα και εντυπωσιακά φορέματα , κουστούμια, ταγιέρ, με πρωταγωνιστή την διαχρονική γοητεία του άσπρου-μαύρου.

Διάσημα μοντέλα όπως η Gigi Hadid και η Kaia Gerber άφησαν "άφωνους" τους παρευρισκόμενους όταν εμφανίστηκαν στην πασαρέλα με υπέρκομψες δημκιουργίες με ρετρό στοιχεία προσαρμοσμένα στη μόδα του σήμερα.

Δαντελένιοι γιακάδες, εντυπωσιακές φούστες, έσμιξαν με μία minimal chic σύγχρονη αισθητική σε δημιουργίες που προκάλεσαν αίσθηση.

Αποκορύφωμα της επίδειξης ήταν όταν εμφανίστηκε στην πασαρέλα το νυφικό. Ένα υπέροχο μίντι φόρεμα με κουμπιά στο κορσάζ και ζώνη.

Ο μινιμαλισμός αποθέωθηκε στο απλό μεταξωτό λευκό πέπλο, αναφέρει το Grazia.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ