Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Απίθανο Γερμανικό Κέζε κούχεν - Παραδοσιακό cheesecake χωρίς βάση

Ένα παραδοσιακό cheesecake χωρίς βάση.

Συστατικά

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μεσαία
80 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

γλυκό του κουταλιού κεράσι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι και στο τέλος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 27 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 90 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα πάνω σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ