Vintage Beauty pics: Η Ρίτα Χέιγουορθ - η Άβα Γκάρντνερ & οι ωραιότερες σταρ της δεκαετίας του 30 σε εκθαμβωτικές πόζες (φώτο)

Στο φακό του διάσημου φωτογράφου László Willinger

Γεννημένος το 1909 στο Βερολίνο, ή τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ο Εβραιό-Γερμανός φωτογράφος László Willinger ήταν περισσότερο γνωστός για τις φωτογραφίες  - πορτραίτα , των σταρ του κινηματογράφου και των διασημοτήτων τις οποίες  ξεκίνησε να παρουσιάζει  το 1937.

Myrna Loy

Ο  Willinger ίδρυσε φωτογραφικά στούντιο στο Παρίσι και το Βερολίνο το 1929 και 1931 αντίστοιχα και ταυτόχρονα έστελνε τις φωτογραφίες του σε διάφορες εφημερίδες της εποχής ως ανεξάρτητος συνεργάτης.

Gene Tierney

Έφυγε από το Βερολίνο το 1933, εγκαταστάθηκε και εργάστηκε στη Βιέννη, όπου άρχισε να φωτογραφίζει διάσημες προσωπικότητες όπως η Marlene Dietrich, ο Hedy Lamarr, ο Pietro Mascagni, ο Sigmund Freud, ο Carl Jung και ο Max Reinhardt.

Μέριλιν Μονρόε

Ο Willinger μετακόμισε  στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1937 και κατοικούσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Μετά την ίδρυση ενός στούντιο του Χόλιγουντ, στην Καλιφόρνια, έγινε τακτικός συνεργάτης περιοδικών , δίνοντας τους πορτραίτα με τα πιο δημοφιλή αστέρια της εποχής.

Ρίτα Χέιγουορθ

Ο Willinger ήταν επίσης ένας από τους πρώτους φωτογράφους του Χόλιγουντ που  πειραματίστηκε  στη χρήση του χρώματος. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το 1989 στο Λος Άντζελες σε  ηλικία των 80 ετών.

 

Το vintage every day παρουσιάζει 30 εκπληκτικές φωτογραφίες των σταρ που αποθανάτισε με το φακό του ο Willinger τη δεκαετία 1930-1940 . Ανάμεσα τους η Μάρλεν Ντίντριχ, η Μέριλιν Μονρόε ,η  Άβα  Γκάρντνερ, η Ρίτα Χέιγουορθ, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Μαρλέν Ντίντριχ

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ