Πέντε γυναίκες & ο Γιάννης Πολίτης: Κοσιώνη - Λυμπεράκη - Σαράφογλου - Αραμπατζή - Λιάπη - Στο πρώτο του παιδικό βιβλίο (φώτο)

Το πρώτο παιδικό βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου έχει τίτλο «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9»

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, πραγματοποιήθηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, η παρουσίαση του πρώτου παιδικού παραμυθιού του Γιάννη Πολίτη, με τίτλο «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9» από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

 Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν φίλοι και συνάδελφοι του δημοσιογράφου.

Το βιβλίο προλόγισαν οι δημοσιογράφοι παρουσιάστριες των κεντρικών δελτίων Σία Κοσιώνη, Νίκη Λυμπεράκη, Μαρία Σαράφογλου και η πρόεδρος της ΔΕΡΑ Νίκη Αραμπατζή.

Η αφήγηση του παραμυθιού έγινε από τον Ηλία Λογοθέτη και την Μαρία Ζαχαρή, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου.

Ο Γιάννης Πολίτης, στο πρώτο του παιδικό παραμύθι περιγράφει μέσα από μια βιωματική ιστορία την μαγεία της ενημέρωσης μαζί με την καλή νεράιδα παραμυθιού Αναστασία Λιάπη.

Τον Γιάννη Πολίτη τον γνωρίζουμε ως έμπειρο και αξιόπιστο δημοσιογράφο, με μακρά επιτυχημένη θητεία στον Τύπο και τη Τηλεόραση. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και μια άλλη, ευαίσθητη και λογοτεχνική πλευρά του: Ο Γιάννης Πολίτης μας αποκαλύπτεται ως συγγραφέας ενός παιδικού παραμυθιού.

Έχει τίτλο “Ένα παραμύθι στις Ειδήσεις των 9” και η ιστορία προκύπτει από αγαπημένες όσο και δύσκολες στιγμές των παιδικών του χρόνων στο Μεγανήσι.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πιτσιρικάς που ζούσε σ’ ένα μικρό νησί του Ιονίου. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε φως, νερό, τηλέφωνο. Κι η μοναδική πηγή ενημέρωσης των κατοίκων ήταν ένας πραματευτής που γύρναγε από χωριό σε χωριό, πούλαγε την πραμάτεια του και ταυτόχρονα μετέφερε τα νέα από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη. Ο πιτσιρικάς, λοιπόν, είχε τη μανία αυτά τα νέα να τα μεταφέρει κάθε μέρα στο σχολείο του. Γι’ αυτό και ο δάσκαλος τού είχε βγάλει το παρατσούκλι «εφημερίδα»…

Την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Ευφροσύνη Γιαννάκενα.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη τίμησαν με την παρουσία τους η συγγραφέας , δημοσιογράφος,  Μαρκέλα Σαράιχα και η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ