Σοκ για το παγκόσμιο μπάσκετ: Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ (φώτο-βίντεο)

Συνετρίβη το ιδωτικό του ελικόπτερο

Ο θρύλος του NBA Kobe Bryant σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής όταν το ιδιωτικό του ελικόπτερο συνετρίβη  στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΤΜΖ Sports.

Ο  Μπράιαντ ταξίδευε με τουλάχιστον άλλους τέσσερις ανθρώπους με το ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν εκείνο έπεσε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έσπευσε αμέσως αλλά δεν υπήρχαν επιζώντες. Μέχρι στιγμής φέρεται να υπάρχουν πέντε νεκροί.

 

 



 

Η σύζυγος του Κόμπι, Βανέσα Μπράιαντ δεν ήταν ανάμεσα στους επιβάτες.

Τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι άκουσαν τον ήχο του κινητήρα του ελικοπτέρου πριν αυτό πέσει.

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε συχνά το ελικόπτερο, ένα Sikorsky S-76. για τις μετακινήσεις του., από τότε που έπαιζε για τους Lakers.  

Ο 41χρονος Κόμπι αφήνει πίσω του τη σύζυγο του Βανέσα και τις 4 κόρες του : την Τζιάνα, τη Ναταλία, την Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

Ο Κόμπι Μπράιαντ πρόσφατα είχε παρακολουθήσει αγώνες του NBA με την κόρη του Τζιάνα η οποία είναι επίσης ανερχόμενο αστέρι στο μπάσκετ. Η μικρή Κάπρι γεννήθηκε τον  Ιούνιο του 2019.

 

Ποιος ήταν ο διάσημος μπασκετμπολίστας

 

 

Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς.

O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.  

Το 2017 που αποσύρθηκε οι Lakers απέσυραν προς τιμή του τις δύο φανέλες με τα νούμερα  8 και 24 τις οποίες φορούσε στη διάρκεια της θρυλικής του πορείας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η ομάδα έκανε τέτοια τιμή σε παίκτη.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του καλαθοσφαιριστή του NBA Τζο Μπράιαντ -και ο νεότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας-, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από την ηλικία των 3.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, από μικρός θαύμαζε του Λος Αντζελες Λέικερς και το όνειρό του ήταν να φορέσει τη φανέλα τους.

Ο Κόμπι Μπράιαντ πήρε το «εισιτήριό» του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειό του, το Lower Merion High School.

 

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ