Κικίλιας για τον Κοροναϊό - Είμαστε έτοιμοι για θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια - Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος - Δεν νοσεί το γκρουπ των Κινέζων από την Ουχάν

"Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κοροναϊό. Μαγικός τρόπος για να μην φτάσει σε μια χώρα δεν υπάρχει"

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα "πιστόλια".

Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».         

Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000. 

«Έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας άκουσαν και εμβολιάστηκαν. Και αυτό έχει χτίσει ένα τοίχος ανοσίας για την κοινή γρίπη. Σήμερα υπάρχουν 140.000 εμβόλια στον ΕΟΦ αν χρειαστεί, παρότι έχει περάσει η εμβολιαστική περίοδος, να διατεθούν» τόνισε και αναφέρθηκε και στις 38 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ήδη περάσει στο ΕΚΑΒ που ελέγχει κάθε μέρα τη διάθεση τους.

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Αυξημένα είναι και στη χώρα μας τα μέτρα ετοιμότητας για τον νέο κοροναϊό. Σήμερα το πρωί έφτασε στο "Ελ. Βενιζέλος" γκρουπ 15 τουριστών από την Κίνα, επτά εκ των οποίων ήταν από την πόλη Ουχάν.

Οι ελληνικές αρχές ήταν ενήμερες για την πτήση που ερχόταν από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρωμης.

Οι Κινέζοι τουρίστες απομονώθηκαν και εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (πλέον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας), αποδείχθηκε πως δε νοσούν και αναχώρησαν για τη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ