Η πριγκίπισσα Kate Middleton αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Άουσβιτς - Φώτο

Μια εικόνα, 1000 λέξεις είναι αυτά τα πορτραίτα με ανθρώπους που κατάφεραν να επιζήσουν στο ολοκαύτωμα του Άουσβιτς.
 

Η πριγκίπισσα Kate Middleton φωτογραφίζει επιζώντες του Ολοκαυτώματος για την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν για να σηματοδοτήσουν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος θα παρουσιαστούν αργότερα φέτος σε μια ολοκαίνουργια έκθεση, αναφέρει η Daily Mail.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι προστάτης της Royal Photographic Society και φωτογραφίζει πολλές φορές και τα παιδιά της.

Ιδού μερικές φωτογραφίες - σύμβολο από θύματα του Ολοκαυτώματος που κατάφεραν να επιβιώσουν: 

Η τελετή για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του γερμανικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία από τον Κόκκινο Στρατό θα ξεκινήσει στην Ελλάδα στις 16:30 τοπική ώρα. Στην εκδήλωση προς τιμή των θυμάτων θα παραβρεθούν πάνω από 200 ανθρώπους που κατάφεραν να επιβιώσουν στο Ολοκαύτωμα, μαζί τους ο 95χρονος Μωσέ Αελiών που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Στην ετήσια τελετή που καθιερώθηκε λίγα χρόνια μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου θα εκπροσωπηθούν 60 κράτη και διεθνείς οργανώσεις και θα  θα παραβρίσκονται οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 27 χώρες.

Σύμφωνα με ιστορικά αρχεία υπολογίζεται ότι στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο εξοντώθηκε το 86% περίπου των Ελλήνων Εβραίων, ενώ από τους 1,1 εκατ. κρατούμενους που σκοτώθηκαν από τα SS στο Άουσβιτς το ένα εκατομμύριο ήταν Εβραίοι.  
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ