Ο Νίκος Αλιάγας αποχαιρετά με μια εκπληκτική φώτο τον μύθο της διασκέδασης στο Παρίσι (φώτο)

Ο Νίκος Αλιάγας με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram αποχαιρετά τη  "μυθική μορφή της νυχτερινής ζωής του Παρισιού".

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών στο Παρίσι ο διάσημος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης Michou. Ο Michou γνωστός ως ο "Άνδρας με τα μπλε" λόγω της μεγάλης αδυναμίας που είχε στο χρώμα, έγραψε ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Πόλης του φωτός.

Από το 1956 ήταν διάσημος για τα θρυλικά σόου με χορεύτριες καν-καν, που παρουσιάζε στο καμπαρέ του στη Μονμάρτη. Στο μαγαζί του φιλοξένησε διασημότητες από όλο τον κόσμο , και διοργάνωνε δείπνα και παραστάσεις  burlesque που γίνονταν θέμα συζήτησης σε όλη την πόλη.

Οι θεατές λάτρευαν το χιούμορ και το στυλ του Michou που το πραγματικό του όνομα ήταν Michel Catty.

Ο Νίκος Αλιάγας με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram αποχαιρετά τη  "μυθική μορφή της νυχτερινής ζωής του Παρισιού".

 

 

"Μία από τις τελευταίες μας συναντήσεις ήταν στη  brasserie  la mascotte montmartre το Σεπτέμβρη του 2017. Συναντήθηκα εκεί με τον Ζαν-Πολ Ρουβ για την εμφάνιση του στην εκπομπή μου en balade avec. στο Europe 1.

O Michou ήταν εκεί. Καθόταν κάτω από την αφίσα με ένα ποτήρι λευκό κρασί στο χέρι. "Άνοιξα το μαγαζί μου 61 χρόνια το πριν στη Μονμάρτη. Αυτό ήταν το "χωριό" στο οποίο εγκαταστάθηκα και έγινε ο τόπος μου. Εσείς πρέπει να βγαίνετε πιο συχνά και να έρθετε να με δείτε" (σ.σ. μας είπε).

Ο άνδρας που μας μιλούσε χαμογέλασε σαν πρίγκιπας σήκωσε το ποτήρι του και ήπιε στην υγειά μας.Ήταν ένα παιδί στο σώμα ενός μεγάλου. Κομψός σαν πρίγκιπας με το μπλε του κουστούμι. Μπλε σαν τον ουρανό, σαν τη θάλασσα, σαν τον ουρανό που θα τον υποδεχθεί στο τελευταίο του ταξίδι. 

 

Σε χαιρετώ Michou. Υπήρξες ένας τρυφερός και ευαίσθητος άνθρωπος που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Σε ευχαριστώ που μεταμόρφωσες τη μελαγχολία του ταξιδιού σε μια  άγρια τρέλα", έγραψε ο Νίκος Αλιάγας στη λεζάντα της φωτογραφίας που δείχνει τον Michou, με το κρασί του να χαμογελά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ