Με τραγούδια "διώχνουν" τον κακό... κοροναϊό - Εντός των τειχών οι Κινέζοι - 14 θύματα στη Ταϊλάνδη 

Τραγούδια από το μπαλκόνι στη πόλη Γουχάν για να συμπαρασταθούν ο ένας στον άλλον... 

Στη Γουχάν παρά την νέα καραντίνα του έχουν τεθεί οι κάτοικοι από τις 23 Ιανουαρίου, εξαιτίας του κοροναϊού, προσπαθούν να μην χάνουν το κουράγιο τους. Βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδάνε ή φωνάζουν συνθήματα για να εμψυχώσουν τους συμπολίτες τους που είναι περιορισμένοι μέσα στα διαμερίσματα τους, αναφέρει το bbc.com.

Όπως αναφέρει το, το κύριο σύνθημα που φωνάζουν οι κάτοικοι της πόλης είναι «Wuhan, jiayou» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μην το βάζεις κάτω» ή «συνέχισε, μπορείς να τα καταφέρεις». Πλέον έχει γίνει σύμβολο αυτή η πράξη τους και έχει καταγραφεί σε πολλά βίντεο που κάνουν το γύρω του κόσμου μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα Social Media.

Τα βίντεο αυτά έχουν ελεγχθεί και έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα τους απόμία online υπηρεσία επαλήθευσης. Η Γουχάν έχει μετατραπεί σε "πόλη φάντασμα" αφού, μετά τον κοροναϊό την έχουν εγκαταλείψει συνολικά 5 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ στους δρόμους και στα ράφια του super market δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον φονικό ιό έχουν πεθάνει 80 άνθρωποι στην Κίνα και τα κρούσματα ανέρχονται στα 2.800 παγκοσμίως.

Έξι νέα κρούσματα του κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν άλλα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα, διευκρινίζοντας ότι οι φορείς του είναι επισκέπτες από τη χώρα αυτή, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών στην ταϊλανδική επικράτεια σε 14 άτομα.

Πέντε από τα νέα κρούσματα- πρόκειται για υπήκοους της Κίνας, ηλικίας έξι έως εβδομήντα ετών - μετέβησαν στην Ταϊλάνδη από την επαρχία Χουμπέι και είναι μέλη της ίδιας οικογένειες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός υποδιευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ασθενειών Τάναρακ Πλιπάτ. Ο έκτος ασθενής είχε αναχωρήσει από την Τσονγκίνγκ, συμπλήρωσε ο Τάναρακ.

Το Τμήμα Ελέγχου Ασθενειών θα ελέγχει στο εξής όλους τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, σύμφωνα με τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Σουχούμ Κατσαναπιμάι.

Κοροναϊός: Ιαπωνία και Ν. Κορέα στέλνουν αεροσκάφη στην Ουχάν για τους υπηκόους τους

Η Ιαπωνία θα στείλει εντός της ημέρας στην Ουχάν αεροσκάφος για να παραλάβει περίπου 200 υπηκόους της από την πόλη της κεντρικής Κίνας που αποτελεί την εστία της μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία ιογενούς πνευμονίας, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τοσιμίτσου Μοτέγκι.

«Η κινεζική πλευρά μας ενημέρωσε ότι είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί μια πτήση τσάρτερ. Η πρώτη πτήση για το αεροδρόμιο της Ουχάν θα αναχωρήσει απόψε και θα μεταφέρει επίσης [υλική] βοήθεια», κυρίως «μάσκες και μπλούζες προστασίας για τους Κινέζους και για τους ιάπωνες πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας απευθυνόμενος στον Τύπο.

Photo: AP

Και η Νότια Κορέα θα στείλει αεροπλάνα στην Ουχάν

Η Νότια Κορέα σκοπεύει να στείλει αεροπλάνα αυτή την εβδομάδα για να απομακρύνει πολίτες της που βρίσκονται στην Ουχάν, την κινεζική πόλη στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε- κιούν.

Τα αεροπλάνα θα φτάσουν στην Ουχάν ήδη από την Πέμπτη, εξήγησε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου θέμα του οποίου ήταν οι προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Στο μεταξύ το Καζακστάν θα ζητεί ιατρικές βεβαιώσεις από τους Κινέζους που αιτούνται να λάβουν βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα, ενώ έχει σταματήσει την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας ως προληπτικό μέτρο για τον περιορισμό του κοροναϊού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουχράτ Νουρισέφ. Ο Νουρισέφ εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Πεκίνο να επιτρέψει σε 98 Καζάκους φοιτητές να φύγουν από την Ουχάν, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ