Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να βάλουμε το "αρχοντικό λευκό" στο υπνοδωμάτιο μας - Φώτο  

Μερικά βήματα σας χωρίζουν από «των ονείρων» το λευκό και είναι τα πιο απλά που μπορείτε να φανταστείτε.

Δείτε πώς μπορείτε να τα υιοθετήσετε στο υπνοδωμάτιό σας και απολαύστε κάθε στιγμή μέσα σε αυτό.

Το «καθάριο» του λευκού δεν μπορεί με τίποτε άλλο να συγκριθεί. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τόσο επιλέγεται.

Το λευκό είναι το χρώμα που προσδιορίζει την αγνότητα και την ηρεμία. Ένας χώρος και δε ένα υπνοδωμάτιο με αυτή την απόχρωση να κυριαρχεί δεν μπορεί παρά να προσφέρεται για χαλάρωση και «όνειρα λευκά».

Ο ρομαντισμός επιβάλλεται να είναι προστατευμένος σε τούτους τους καιρούς. Μια σειρά από λευκά υφάσματα πάνω και περιμετρικά του κρεβατιού σας είναι ότι χρειάζεστε! Η μοναδικότητα αυτής της προσθήκης μόνο προτερήματα μπορεί να σας προσφέρει, αναφέρει το spirossoulis.com.

Δαντέλα

Αν η διάθεσή σας είναι ιδιαίτερα ρομαντική τότε αντικαταστήστε τα απλά, αέρινα, λευκά υφάσματα με λευκή δαντέλα. Η συνθετική δαντέλα βέβαια θα σας κοστίσει αρκετά λιγότερο. Η αισθητική του χώρου αμέσως θα αλλάξει και τα πάντα μέσα στο υπνοδωμάτιό σας θα έχουν άλλη οπτική.

Υφάσματα

Τα υφάσματα έχουν πάντα το ρόλο τους και πολλές φορές είναι πρωταγωνιστικός. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αμελούνται και οι επιλογές των υφασμάτων θα πρέπει να είναι προσεκτικές.

Ένα υπνοδωμάτιο που το προφίλ των ονείρων του λευκού η δαντέλα και τα παλ ρομαντικά μοτίβα είναι η καλύτερη επιλογή. Μικρές πινελιές από παλ αποχρώσεις μέσα στο χώρο θα σπάσουν την απόλυτη ισορροπία του λευκού και θα δώσουν αμέσως μια άλλη πνοή στο χώρο.

Μικρά και μεγάλα διακοσμητικά

Μερικά αντικείμενα μπορούν να σας φανούν αρκετά χρήσιμα και αισθητικά απαραίτητα αν αλλάξετε λίγο την ιδιότητα τους. Ένα μικρό κλουβί με καμπύλες στην άκρη του παραθύρου σας θα φέρει στο υπνοδωμάτιό σας την αίγλη του Ρομαντισμού του 18ου αιώνα. Μερικές επιπλέον προσθήκες σε αυτό, όπως μια σύνθεση κεριών ή λουλουδιών μέσα σε αυτό, ακόμη και μια σειρά με λουλούδια περιμετρικά του κλουβιού θα μετατρέψουν ένα απλό κλουβί σε μια ρομαντική πηγή φωτισμού μέσα στο χώρο.

Χρυσό Λευκό

δίχως λάμψεις χρυσού δεν γίνεται. Η απόχρωση του ροζ χρυσού είναι αυτή που κερδίζει όλα τα βλέμματα θαυμασμού τόσο για τη φρεσκάδα του νέου όσο, κυρίως, για τη ζεστασιά του χρώματος έναντι του κίτρινου χρυσού.

Μερικές φορές, όμως, ο συνδυασμός των χρωμάτων των δύο αυτών ευγενών μετάλλων μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για το μπουντουάρ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθρέπτη με χρυσό περίγραμμα ενώ μπορείτε να επενδύσετε την απόχρωση του ροζ χρυσού σε κάποια άλλα, μικρότερα αντικείμενα, γύρω από αυτό. Η νέα τάση στη διακόσμηση θέλει τα φυτά μέσα στο σπίτι και όχι απλά μέσα αλλά στην οροφή. Είναι πολύ εύκολη η εφαρμογή τους στην οροφή και όταν δε είναι μέσα σε γλάστρες ροζ χρυσού του αποτέλεσμα γίνεται μοναδικό.

Γλαστράκια

Αν η κατασκευή για την τοποθέτηση γλαστρών από την οροφή είναι κάτι που σας τρομάζει τότε δεν έχετε από το να επισκεφτείτε κατάστημα με είδη διακόσμησης για το σπίτι και να προμηθευτείτε κάποιο έτοιμο προς χρήση προϊόν. Στο εμπόριο διατίθενται ιδιαίτερα κομμάτια διακόσμησης ιδανικά για την τοποθέτηση φυτών μέσα σε αυτά αλλά και τη συνολική τοποθέτησή τους στην οροφή.

Φωτισμός

Από ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρέσκα, ζωηρά, λουλούδια και μερικές ακόμη φωτιστικές πηγές. Ο φωτισμός είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας στο σχεδιασμό του χώρου σας.

Η τοποθέτηση ακόμη και ενός υπέροχου φωτιστικού στην οροφή θα πρέπει απαραιτήτως να υποστηριχθεί από επιπλέον φωτιστικά σώματα. Έτσι, στο κομοδίνο του κρεβατιού σας τοποθετήστε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με λευκό καπέλο και γυάλινα στοιχεία που θα προσθέτουν επιπλέον λάμψεις όταν θα το ανάβετε. Ένα μπουκέτο λουλουδιών σε λευκή ή ανοιχτή παλ ροζ απόχρωση θα συμπληρώσει τέλεια την αισθητική του κομοδίνου για το υπνοδωμάτιο των ονείρων του λευκού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ