Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα - βήμα πως να φτιάξουμε γλυκά ρολάκια κανέλας με ζύμη πίτσας

Πανεύκολα ρολάκια κανέλας με έτοιμο φύλλο, μία συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε! 

Υλικά Συνταγής

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας
2 κ.σ βούτυρο μαλακό (σε θερμ. δωμ.)
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κ.σ κανέλα

Για το γλάσο με τυρί κρέμα (cream cheese frosting)

100 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
50 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
1 κ.γ μέλι
1¼ φλ. άχνη ζάχαρη (περίπου)

 

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα πανεύκολα ρολά κανέλας με έτοιμο φύλλο, βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την αφήνουμε για 30΄ στον πάγκο. Τόσο χρόνο χρειάζεται να ξεπαγώσει τόσο ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε (με την έτοιμη ζύμη πίτσας θα φτιάξουμε 2 ίδια ρολά).

Με τον πλάστη πατάμε ελαφρά τη ζύμη ώστε να μεγαλώσει λίγα εκατοστά (γύρω στα 4-5 εκ.) η επιφάνειά της.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε μπολ. Ανοίγουμε το ένα φύλλο ζύμης στον πάγκο. Αλείφουμε την επιφάνεια του με το μισό μαλακό βούτυρο αφήνοντας 1,5-2 εκατοστό κενό περιμετρικά.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κανελοζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη κατά μήκος και τσιμπάμε την ένωση ώστε να κολλήσουν οι άκρες.

Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες των 3-4 εκατοστών (6-7 φέτες κάθε ρόλο). Τις ακουμπάμε σε ταψάκι μικρό τετράγωνο, 25×24 ή μακρόστενο 20×28 εκατ. (με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Φροντίζουμε να μην είναι πολύ στριμωγμένα τα ρολά. Αφήνουμε 1 εκατοστό κενό μεταξύ τους.

Αφού τα τελειώσουμε όλα και το δεύτερο φύλλο ζύμης, αλείφουμε τα ρολά με λίγο βούτυρο λιωμένο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με 1 κουτάλια ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 30′ μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν. Όταν τα βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για 5-10′ και μετά τα περιχύνουμε με το λευκό γλάσο τυριού.

Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα ρολάκια κανέλας να σταθούν σκεπασμένα για 20′ σε ζεστό σημείο πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Για το γλάσο (cream cheese frosting)

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, με το μαλακό βούτυρο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

 

WHO IS WHO

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ