Δρ Άννα Παπαγεωργίου: Be active – Fight obesity - Ζω, κινούμαι, τρέφομαι σωστά! Το σύνθημα της Ακαδημίας Μπάσκετ του Παναθηναϊκού  

Στη λίστα με τους στόχους για τη νέα χρονιά, η Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού, βάζει ψηλά και δυνατά, την εξάλειψη της παιδικής παχυσαρκίας, δεδομένου ότι  η Ελλάδα είναι η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά σε παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, η Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού, συν-δημιούργησε ένα  καινούργιο επιστημονικό πρόγραμμα εκγύμνασης , εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, το οποίο προάγει τον υγιή τρόπο ζωής  παιδιών και εφήβων και γίνεται πρεσβευτής υγείας με σύνθημα: «Ζω, Κινούμαι, Τρέφομαι Σωστά».

Η PAO BC Academy ανακοινώνει τη δημιουργία της “be active” Academy powered by Arla Protein και καλεί παιδιά  9-13 ετών και τους γονείς τους στις εγκαταστάσεις του παναθηναϊκού, να  γυμναστούν μέσα από το μπάσκετ και εξειδικευμένα ασκησιολόγια για τη ρύθμιση του σωματικού  βάρους.

Στόχος είναι να υιοθετήσουν τα παιδιά μας,  τις αρχές της σωστής  γυμναστικής, της αθλητικής διατροφής και να «βιώσουν» τις αξίες που προσφέρει η  άσκηση  στο σώμα και στην  ψυχική ενδυνάμωση, από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης με  τον  αθλητισμό.

Το  πρόγραμμα στοχεύει:

  • Στη ρύμθιση και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, μέσα από συστηματική οργανωμένη σωματική άσκηση.
  • Στη μείωση του καθιστικού τρόπου ζωής παιδιών και εφήβων
  • Στην απεξάρτηση από την υπερβολική έκθεση στο διαδίκτυο και παιχνιδιών οθόνης.
  • Στην ενεργή ενασχόληση όλης της οικογένειας με αθλητικές δραστηριότητες, για εκτόνωση και χαρά.
  • Στη διαχείριση του άγχους παιδιών και  γονέων μέσα από βιωματικές τεχνικές.
  • Στην εκπαίδευση των μικρών αθλητών για την διατροφή τους πριν και  μετά την άσκηση, με βιωματικές δραστηριότητες.
  • Στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεικόνας.
  • Αθλητές και Αθλήτριες στις  Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, μαζί  με τους γονείς τους, θα ζήσουν  μοναδικές εμπειρίες και θα πάρουν μαθήματα ζωής και θάρρους  για να γευτούν  τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Η επιστημονική ομάδα

Το  εξειδικευμένο Προπονητικό team,  δίνει  τις κατάλληλες οδηγίες και πληροφορίες έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία να συνδυάζουν τα σωστά πρωτόκολλα άσκησης  με τη σωστή διατροφή και να υιοθετήσουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρότυπο ζωής, σύμφωνα με το evrostia-health.gr.

Το σχεδιασμό και την Επιστημονική ευθύνη της  ακαδημίας , έχει η Δρ. Άννα  Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με  πολυετή πείρα και  εξειδίκευση  στο  σχεδιασμό  προγραμμάτων για την παιδική  παχυσαρκία, ενώ την επιστημονική επιμέλεια  έχει ο Γεώργιος Χρούσος, Παιδίατρος, Ενδοκρινολόγος, Ομότιμος Καθηγητής & τ. Διευθυντής Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την επιστημονική ομάδα συμπληρώνουν, Ενδοκρινολόγος, Παιδοψυχολόγος, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής,  Προπονητές με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, Παιδαγωγός.

Η ομάδα λειτουργεί με επίγνωση της μοναδικότητας του κάθε παιδιού και των αναγκών του. Κάθε παιδί λαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα, με πρόγραμμα βασισμένο στα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του.

Το πρόγραμμα  “be  active” Academy powered by Arla Protein ξεκινάει στις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Πληροφορίες και Αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα στο info@paobcacademy.gr
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ