Κοροναϊός: Mε drones η αστυνομία της Κίνας ‘’μαντρώνει’’ τους πολίτες – Πάνες ακράτειας για τους γιατρούς στην Ουχάν (φωτό & βίντεο)

Εξουθενωμένοι οι γιατροί στην Ουχάν...

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ στο εξωτερικό, ένα drone πλησιάζει τη γυναίκα και της απευθύνεται στη διάλεκτό της, επιπλήττοντάς την.

«Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα», ακούγεται να της λέει ο αξιωματικός που παρακολουθεί τις εικόνες που του στέλνει το drone.

«Καλύτερα να πας σπίτι και μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου», συνεχίζει η φωνή από το drone. «Βλέπεις, λέμε συνέχεια στον κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι έξω», συνεχίζει η φωνή από το drone.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Global Times στο Twitter. Πρόκειται για την επίσημη εφημερίδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην αγγλική γλώσσα. Στο ίδιο βίντεο, ένα δεύτερο drone πλησιάζει κάποιον πολίτη που έχει κολλήσει με το όχημά του στο χιόνι και τον συμβουλεύει να μη βγαίνει έξω με τέτοιο καιρό και μεσούσης της επιδημίας του κοροναϊού.

Αν και μοιάζει με φάρσα, σε άρθρο που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Global Post πριν από κάποιες ημέρες, γίνεται αναφορά στην εν λόγω πρακτική για τον κοροναϊό.

Ο αρθρογράφος εκθειάζει τον μοναδικό τρόπο που, όπως λέει, «μεταχειρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού», σημειώνοντας πως έτσι και οι απερίσκεπτοι πολίτες εντοπίζονται, αλλά και οι άνδρες της Αστυνομίας δεν έρχονται σε φυσική επαφή με άλλους ανθρώπους με κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

 

 

Οι γιατροί φορούν πάνες στην Κίνα γιατί δεν προλαβαίνουν

Τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην κινεζική πόλη Ουχάν, εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, φοράνε πάνες ακράτειας ενηλίκων γιατί δεν προλαβαίνουν να πάνε στην τουαλέτα λόγω του φόρτου εργασίας, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι φοβούνται μη σκίσουν τις προστατευτικές στολές τους δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη και πιθανόν να μη μπορέσουν να τις αντικαταστήσουν.

Medical workers transfer a patient who is on the mend out of the ICU (intensive care unit) of Zhongnan Hospital of Wuhan University (pictured, staff in haz-mat suits)

Η Ουχάν, η πόλη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είναι εδώ και 11 μέρες αποκλεισμένη.

Τουλάχιστον 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 πόλεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι καθώς ο ιός έχει σκοτώσει 361 ανθρώπους στη χώρα.

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το προσωπικό των νοσοκομείων να δίνει μάχη να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που συρρέουν μαζικά στα κατάμεστα νοσοκομεία.

Ένα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο φέρεται να τράβηξε μια νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Ουχάν, δείχνει διαδρόμους γεμάτους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου ντυμένο με προστατευτική στολή να περνάει πάνω από τρία πτώματα σύμφωνα με την Daily Mail.

Photos from inside the intensive care unit at Zhongnan Hospital in Wuhan show medical workers caring for critically-ill patients this week

Πηγή φωτό Daily Mail

Η νοσοκόμα έγραψε ότι το προσωπικό και οι ασθενείς "έμειναν" με τα πτώματα, τα οποία είναι καλυμμένα με λευκά σεντόνια, επειδή δεν είναι κανένας διαθέσιμος να τα απομακρύνει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή ενώ θεράπευε ασθενείς.

 

 

Στο παρελθόν, ο Σιάνγκ Σιτζούν είχε ασχοληθεί με ασθενείς που είχαν μολυνθεί από την γρίπη των πτηνών και από τη γρίπη.

Μια νοσοκόμα επτά μηνών έγκυος που πήγε στη δουλειά της για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων από τον κοροναϊό ασθενών κατέληξε να μολυνθεί και η ίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ