Το δράμα του Κινέζου γιατρού που πρώτος εξέπεμψε σήμα για τον κοροναϊό - Τώρα νοσεί ο ίδιος διασωληνωμένος (ΦΩΤΟ)

Δύσκολες στιγμές περνά ο 34χρονος γιατρός...

Στις 30 του περασμένου Δεκεμβρίου ο Κινέζος γιατρός, Li Wenliang, με ένα μήνυμα κατάφερε να ταράξει τους συναδέλφους του.

Τους ενημέρωνε πως επτά άνθρωποι από την τοπική αγορά θαλασσινών της πόλης Wuhan, είχαν προσβληθεί από μία μυστηριώδη μορφή πνευμονίας και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο που εργαζόταν.

Ο Li εξηγούσε τότε πως, σύμφωνα με ένα τεστ που είχε δει επρόκειτο για κοροναϊό, μίας "οικογένειας" ιών, στην οποία άνηκε και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), το οποίο πριν από 16 χρόνια είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα.

Αν και ο ίδιος παρακάλεσε τους γνωστούς και φίλους του για διακριτικότητα, τονίζοντας πως ήθελε απλά να τους προειδοποιήσει ώστε να προσέχουν, τα μηνύματά του έγιναν γρήγορα viral.

Την ίδια μέρα που ο Li Wenliang έστειλε το εν λόγω μήνυμα, δόθηκε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Wuhan, στην οποία ενημερώνονταν όλα τα νοσοκομεία της πόλης για το περιστατικό με τους επτά ασθενείς από την τοπική αγορά.

Παράλληλα, οι αρχές τόνισαν πως «Οποιαδήποτε οργάνωση ή άτομο δεν επιτρέπεται να δώσουν σχετικές πληροφορίες στο κοινό χωρίς άδεια».

Στη συνέχεια, ο Li κλήθηκε από την διεύθυνση του νοσοκομείου που εργαζόταν για να εξηγήσει πώς γνώριζε για τις περιπτώσεις αυτές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Beijing Youth Daily.

Λίγες μέρες αργότερα, ο 34χρονος γιατρός κλήθηκε από την Αστυνομία του Wuhan και κατηγορήθηκε για «διάδοση φημών στο διαδίκτυο» και «σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής τάξης», όπως αναφέρει το Cnn.

Ωστόσο, το προβλήματά του δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς την 1η Φεβρουαρίου βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. 

Στην ανάρτησή του στο Weibo περιέγραψε πώς άρχισε να βήχει στις 10 Ιανουαρίου, την επόμενη ημέρα είχε πυρετό και δύο ημέρες μετά ήταν στο νοσοκομείο. 

Ο ίδιος έκανε πολλές φορές εξετάσεις για τον κορονοϊό, και ήταν όλες αρνητικές, ωστόσο, τελικά, πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε θετικός στον ιό και πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ