Βουλή: Μηταράκης - Τζανακόπουλος σε υψηλότατους τόνους για τη Μόρια

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Κοινοβούλιο.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε, σε έντονο ύφος στον υπουργό μετανάστευσης πως τον θεωρεί «υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν στο κολαστήριο της Μόριας».

Μάλιστα, ανέφερε πως θεωρεί τον Πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό» της κατάστασης.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά «Σπείρατε ανέμους και σήμερα θερίζετε θύελλες», ενώ καταλόγισε στην Κυβέρνηση «δημόσια κοινοβουλευτική παραδοχή των λαθών και του επιτελικού μπάχαλου στο κρίσιμο πεδίο του προσφυγικού το οποίο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της κριτικής της ΝΔ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η κατάσταση στην Μόρια είναι απαράδεκτη», τονίζοντας πως «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτή την ανοιχτή κατάσταση γι’ αυτό πρέπει να γίνουν τα νέα κέντρα στα νησιά».

«Είστε ιδρυτές της Μόριας» είπε, επίσης, σε έντονο ύφος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στον Νότη Μηταράκη ότι λειτουργεί ως δημοσιογράφος και περιορίζεται σε διαπιστώσεις για την κατάσταση.

«Δεν είστε δημοσιογράφος για να κάνετε διαπιστώσεις. Έχετε αλλάξει δέκα φορές διοικητικούς όρους για την διαχείριση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε «πήρατε τη Μόρια με 5.768 και σήμερα έχει 20.000 ανθρώπους που έχουν υπερβεί τα όρια της εξαθλίωσης».

«Το πρόβλημα το δημιουργήσατε εσείς και η ακροδεξιά λογική με την οποία διαχειρίζεστε το ζήτημα», σημείωσε, ενώ για τα πλωτά φράγματα είπε ότι «δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει με την ανοησία σας ή να βάλει τα κλάματα για την ακραία αντίληψη που σας διακρίνει».

Ο Νότης Μηταράκης απάντησε τότε «Αν ήμουν …δημοσιογράφος θα σας θύμιζα ότι το πρόβλημα της συμφόρησης προκύπτει από την κοινή ανακοίνωση ΕΕ – Τουρκίας που ναι μεν είχε πολλά θετικά όταν είχατε χάσει τον έλεγχο, όμως εγκλωβίζει στα νησιά».

Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν στρατηγική επιλογή του να μείνουν οι άνθρωποι αυτοί στην Ελλάδα, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην δυσφορεί για το ότι λαμβάνονται μέτρα φύλαξης των συνόρων.

Όπως δήλωσε «η πολιτική της κυβέρνησης είναι ίδια από την πρώτη στιγμή: φύλαξη συνόρων, επιτάχυνση ασύλου, επιστροφές, λειτουργία νέων κέντρων, διεθνοποίηση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ