Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο αυτοκίνητο του εκδότη Νίκου Καραμανλή - Τι είπε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες

Ο εκδότης, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έτρωγε σε ταβέρνα μαζί με παρέα και τον συνοδό αστυνομικό του.

 

Έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από ταβέρνα σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια λευκή Τζάγκουαρ που ανήκει στον εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο», Νίκο Καραμανλή. 

Ο εκδότης, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έτρωγε σε ταβέρνα μαζί με παρέα και τον συνοδό αστυνομικό του.

Ο Νίκος Καραμανλής, πρόεδρος της εταιρείας NK Media Group και εκδότης των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa» του οποίου το αυτοκίνητο πυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Βαρβάρα, είχε αντιμετωπίσει κι ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/11/2017 βρήκε χειροβομβίδα στο σπίτι του. 

Ο ίδιος μιλώντας τότε στις κάμερες περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς και πού βρήκε την αμυντικού τύπου χειροβομβίδα, ενώ αποκάλυψε πως υποψιάζεται ποιοι κρύβονται πίσω από το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε. Μάλιστα, όπως ανέφερε έχει στο μυαλό του και συγκεκριμένο δημοσίευμα που υπήρχε στην εφημερίδα του και φαίνεται να ενόχλησε τους δράστες.

Μάλιστα τότε μίλησε για τις απειλές που έχει δεχτεί, λέγοντας πως το επάγγελμά του δεν είναι δουλειά Αγίων, αλλά δύσκολη δουλειά.

Η στιγμή της έκρηξης του αυτοκινήτου

 

Η χειροβαμβίδα τον Νοέμβριο του 2017

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο εκδότης ήταν λίγα λεπτά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/11/2017) όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια συνοδεία του αστυνομικού φρουρού εντόπισε τη χειροβομβίδα κοντά στο φυλάκιο.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει. Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.

Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι απομάκρυναν τη χειροβομβίδα από το χώρο. Οι δράστες ωστόσο θέλοντας προφανώς να στείλουν κάποιο απειλητικό μήνυμα επέλεξαν να μην βγάλουν την περόνη και έτσι η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Όπως είπε τότε ο εκδότης, στο παρελθόν έχει ενημερώσει και τον αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο η φρουρά του μειώθηκε και έτσι στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι δεν υπήρχε φρουρός την ώρα που οι άγνωστοι πλησίασαν και πέταξαν τη χειροβομβίδα. 

Ο εκδότης μιλάει μπροστά στις κάμερες

Μιλώντας για το αποψινό περιστατικό είπε: «Ήμουν εγώ, η παρέα μου και ο ένας και μοναδικός συνοδός αστυνομικός που διαθέτω. Εκεί που καθόμασταν και τρώγαμε ακούσαμε την έκρηξη. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου που είχα παρκάρει απ’ έξω (σ.σ. μια λευκή Jaguar) και πέταξαν στο εσωτερικό του μια βόμβα μολότοφ. Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο ντεπόζιτο με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Θεωρώ σίγουρο ότι με παρακολουθούσαν εδώ και ώρα» τονίζει ο εκδότης σε δηλώσεις του στο newsbeast.

Προσθέτει επίσης ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό επιπρόσθετη αστυνομική φύλαξη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (παλαιότερα είχε δύο αστυνομικούς) αλλά το αίτημά του δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποδεκτό. «Ο ένας αστυνομικός όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε ένα πρόσωπο 24 ώρες το 24ωρο» όπως υποστηρίζει.

 

Ποιος είναι ο Νίκος Καραμανλής

Ο Νίκος Καραμανλής, πρόεδρος της εταιρείας NK Media Group και εκδότης των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa». 

Ο όμιλος εκδοτικών επιχειρήσεων Νικολάου Καραμανλή «Ν.Κ. Μedia Group» δραστηριοποιείται επί μία εικοσαετία στον χώρο της παραγωγής και της διακίνησης επιλεγμένων συλλεκτικού τύπου εκδόσεων, καθώς και μία δεκαετία στον χώρο της δημοσιογραφικής έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Επίσης, οι υπηρεσίες της εκτείνονται στον τομέα της διαφήμισης, της δημιουργίας και παραγωγής εταιρικών εντύπων, της διοργάνωσης συνεδρίων, ημερίδων, καθώς και ειδών διαφημιστικής προβολής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ