Ο Υφ. Καινοτομίας Χρίστος Δήμας μόνο στο Eirinika – Θα γίνει η πρώην ΧΡΩΠΕΙ, η Silicon Valley της Noτιαν. Ευρώπης; Η χρηματοδότηση του Ωνάσειου (βίντεο)

Διαβάστε την συνέντευξη του μόνο στο eirinika. 

Χαμηλών τόνων, ευγενική φυσιογνωμία, δείχνει νεότερος από τα 40 του, vegetarian και με καλούς τρόπους.

Ο Χρίστος Δήμας πέτυχε μέσα σε λίγους μήνες τόσα όσα πολλοί υπουργοί δεν καταφέρνουν σε χρόνια και κυρίως αποδεικνύει ότι η ήρεμη δύναμη τελικά μπορεί να κινήσει βουνά.

Τι κατάφερε λοιπόν;

Πρώτον, με θάρρος αλλά και ευστοχία ζήτησε ενώπιον κοινού από τον πρόεδρο του Ωνάσειου, τον κύριο Αντώνη Παπαδημητρίου να χρηματοδοτήσει με περίπου 1 εκατομμύριο την μετατροπή του ολυμπιακού κτιρίου της Iππασίας στο Γουδί, σε ένα υπερσύγχρονο Kέντρο Έρευνας και Tεχνολογίας

Πως θα αξιοποιηθεί το πρώην ολυμπιακό κτίριο για το άθλημα της ιππασίας στο Γουδί και το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ 

 

 

Το δεύτερο κατόρθωμα του, γιατί  περί κατορθώματος πρόκειται , ήταν να κινήσει  γη και ουρανό και να πάρει από τον ΕΟΦ ένα εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο κτίριο - φάντασμα στην οδό Πειραιώς, το παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ (Εδώ φτιαχνόταν το γνωστό Αλγκόν ) και να βάλει μπρος ξανά τις μηχανές για να γίνουν τα 18.000 m² του ένα Hub τεχνολογίας, Μία Silicon Valley της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Υπερβολές; μένει να δούμε αν αυτός ο οραματιστής πολιτικός θα το φέρει εις  πέρας , είναι ένα μεγάλο στοίχημα όχι φυσικά για το πρόσωπο του υφυπουργού αλλά για την μετεξέλιξη της Ελλάδας .

Θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όσο είμαι στην πολιτική 

 

 

Ας ευχηθούμε ότι αυτό το good news θα φτάσει μέχρι το τέλος!

Και ποια θα είναι τα κίνητρα για τους startuppers της Ελλάδας; 

 

Εδώ είμαστε και το eirinika που έχει ολόκληρη στήλη good news, την οποία μάλιστα δημιούργησε μέσα στις χειρότερες στιγμές της πολύχρονης κρίσης στη χώρα μας, χαίρεται, αν  αυτά τα καλά νέα είναι ρεαλιστικά και τα projects υλοποιηθούν.

Μετά το γεύμα λοιπόν στο THE PARLIAMENT του NJV ATHENS PLAZA όπου ο  υφυπουργός διάλεξε μία σαλάτα κινόα και ένα πιάτο ραβιόλια με σπανάκι , η web interview ξεκίνησε....

Η «Πολιτεία της Καινοτομίας» στο παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ μπορεί να καταστεί κέντρο έρευνας και τεχνολογίας για όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη

 

 

 

Who is who

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων.

Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.»

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες».

Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο.

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού.

Συμμετέχει στις Επιτροπές Παραγωγής-Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ