Βάσια Μαυράκη: Εκλείψεις 2020 - Τι πρέπει να προσέχει κάθε ζώδιο!

Η αστρολόγος και συγγραφέας Βάσια Μαυράκη προειδοποιεί τι πρέπει να προσέχουμε στις εκλείψεις!

Εκλείψεις 2020... Αυτές οι πόρτες στο χωροχρόνο...  

Μια λεπτή χαραμάδα ανοίγει στον Ουρανό κάθε που μια Έκλειψη Ηλιακή ή Σεληνιακή πραγματοποιείται και απορυθμίζει τα κεκτημένα και τις συνήθεις μας. Οι Εκλείψεις αποτελούν αστρονομικά φαινόμενα που η Αστρολογία αναλαμβάνει να ερμηνεύσει σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο σε σχέση με την επίδραση τους στις ζωές των ανθρώπων.

Είναι οι στιγμές αυτές που το βαρύ μάνταλο του Χρόνου ανοίγει και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια κρυφή ματιά στα μυστήρια του Σύμπαντος. Μια μικρή λαίμαργη ματιά στο μέλλον ή στο παρελθόν μας, καθώς οι Εκλείψεις είναι κοσμικά γεγονότα που ενώνουν το πριν με το τώρα και το μετά. Προγενέθλιες Εκλείψεις, Μεταγενέθλιες Εκλείψεις, Transit Εκλείψεις έρχονται και μας δείχνουν πως να ξεκλειδώσουμε τις πόρτες της εξέλιξης της ζωής μας.

Όσοι λαοί και κουλτούρες σε όλη την πλάση, τόσοι οι μύθοι και οι δοξασίες για το φαινόμενο των Εκλείψεων των Φώτων μας, Ήλιου και Σελήνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα! Όλοι γνώριζαν , όλοι καταλάβαιναν πως κάτι παράδοξο γινόταν, πάνω από τις δικές τους δυνάμεις που όμως κατά κάποιον τρόπο τους εξουσίαζε και έπρεπε να το εξευμενίσουν.

Οι Βίκινγκς μαζεμένοι γύρω από τις φωτιές μιλούσαν για ένα ζευγάρι λευκών λύκων που κυνηγούσαν κάπου - κάπου τον Ήλιο και όταν του κατάφερναν μια γερή δαγκωματιά αυτός πληγωμένος κρυβόταν για λίγο. Στο Βιετνάμ μιλούσαν για μια απάτη, μια κλοπή που γινόταν την ώρα της Έκλειψης, καθώς πύρινοι σκύλοι έκλεβαν τη Σελήνη μα αυτή τους ξέφευγε και επέστρεφε στη θέση της.

Στη Μεσοποταμία ο βασιλιάς της χώρας «κατέβαινε» από το θρόνο του για όσο χρόνο διαρκούσε η Έκλειψη και την θέση του έπαιρνε ένας άτυχος κοινός θνητός ο οποίος και θυσιαζόταν αμέσως μετά, σε μια προσπάθεια να παραπλανηθεί το Σύμπαν για να μη μείνει η χώρα ακέφαλη!

Οι Ναβάχο με βαθιά σοφία και γνώση θεωρούσαν ιερή την στιγμή της Έκλειψης , μια ευκαιρία για περισυλλογή, προσευχή και νηστεία .

Στο Μεσαίωνα οι μάγισσες μάγευαν τη Σελήνη και την έκαναν για λίγο να τις ερωτευτεί και να εγκαταλείψει το στερέωμα.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ο Θεός Ήλιος Ρα, πάλευε με τον τσακαλόμορφο θεό του Κάτω Κόσμου και άφηνε για μερικά λεπτά τον θρόνο του, τόσο όσο διαρκούσε η Έκλειψη ....

Οι ιστορίες είναι ατελείωτες και μπερδεύονται σε αυτές και άλλα μυθικά πλάσματα, μονόκεροι και νεράιδες, ξωτικά και παγανά ... και όλα αυτά τα εξωπραγματικά, καταλήγουν στην μοναδική πραγματικότητα που πασχίζουν με τόση αγωνία να δώσουν όλοι αυτοί οι μύθοι, την αγωνία για το απρόβλεπτο και τις αλλαγές που προκαλεί στη φύση αλλά και τους ανθρώπους!

Την πραγματικότητα αυτή εξηγεί ο Krupp πολύ όμορφα καθώς σαν διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Griffith, έχει μελετήσει άπειρες Εκλείψεις. Όλα αυτά γίνονται, λέει, γιατί εξαρτώμαστε απο τα φώτα. Η παρουσία τους είναι μόνιμη, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Και ξαφνικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σαιξπηρική τραγωδία, με μια διασάλευση της μηχανής του χρόνου, ο Ήλιος και η Σελήνη κάνουν κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε κανονικά να κάνουν , εξαφανίζονται.

Οι Εκλείψεις αυτό ακριβώς μας δείχνουν , πως είμαστε όλοι ικανοί για το αναπάντεχο , ακόμα και οι δυο σταθερές αναφορές της ζωής μας, τα Φώτα! Το αναπάντεχο που φέρνει τις αλλαγές που έχουν αρχίσει να συντελούνται χωρίς να το καταλαβαίνουμε και που η κορύφωσή τους γίνεται την στιγμή της Έκλειψης και η ζωή μπαίνει σε νέους ρυθμούς.


Η αστρολόγος και συγγραφέας Βάσια Μαυράκη

Πριν φοβηθείτε ή αναστατωθείτε από όλα αυτά που έχετε ακούσει για τις Εκλείψεις, σκεφτείτε το κάπως έτσι, σαν μια διακοπή της ροής της Ηλιακής ή της Σεληνιακής ενέργειας. Βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους ανθρώπους, διασκεδάζετε, συζητάτε, χαλαρώνετε και ξαφνικά κόβεται το ρεύμα!

Προς στιγμήν επικρατεί απόλυτη ησυχία, μετά οι άνθρωποι μετακινούνται μέσα στο χώρο, όσοι κάθονταν σηκώνονται όρθιοι, μερικοί ψάχνουν την έξοδο , άλλοι προσπαθούν να βρουν κεριά και άλλοι να ανεβάσουν τον γενικό! Το ρεύμα επανέρχεται και κανένας πια μέσα στο δωμάτιο δεν βρίσκεται στην προηγούμενη θέση του! Η διακοπή ενεργοποίησε τον καθένα με διαφορετικό τρόπο!

Οι Εκλείψεις πέρα όμως από την προσωπική αστρολογική τους αναφορά είναι ισχυρά αστρονομικά φαινόμενα, δυνάμεις γιγαντιαίες που ευθύνονται για αλλαγές που μας επηρεάζουν κοσμικά και γεωφυσικά. Οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις και η εκάστοτε απόσταση τους από τη Γη φέρνουν αλλαγές στο κλίμα, στο έδαφος και στο υπέδαφος της.

Καθώς ανήκουν σε συγκεκριμένες οικογένειες SAROS και ακολουθούν τους κύκλους του Μέτωνα, έχουν προβλεπόμενη επαναληπτικότητα 18 με 19 έτη. Έτσι φέρνουν ανάλογα γεγονότα κοσμικά ή προσωπικά, αλλά ενεργοποιούν και γεγονότα του παρελθόντος όταν σημαντικοί πλανήτες περνούν πάνω από τα χνάρια τους.

ΟΙ Εκλείψεις του 2020 θα έχουν βαρύ πρόσημο, πρώτον διότι η συμμετοχή του πολεμικού Άρη είναι έντονη σε αυτές και δεύτερον γιατί συμβαίνει μια μοναδική καρμική αλλαγή! Οι Δεσμοί της Σελήνης που ορίζουν τις Εκλείψεις μετακινούνται από τον άξονα των Παρορμητικών Καρκίνου/ Αιγόκερω, στον φυσικό τους άξονα, αυτόν της αιώνιας μαθητείας, Διδύμων/ Τοξότη.

 

ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2020

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του χρόνου πραγματοποιήθηκε στον άξονα Καρκίνου /Αιγόκερω στις 20 μοίρες και επηρέασε αμεσότερα το τέλος δεύτερου, αρχή τρίτου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων.
Έφερε αναστάτωση, εκνευρισμούς, αντιπαραθέσεις και εντάσεις που ο παρορμητικός σταυρός κατάφερε να διαχειριστεί στις αρχές του χρόνου, αλλά ή επίδραση της είναι ακόμη ενεργή.
Κριοί 8, 9, 10, Απριλίου, Καρκίνοι 12,13, 14 Ιουλίου, Ζυγοί 13, 14 ,15 Οκτωβρίου και Αιγόκεροι 10, 11, 12 Ιανουαρίου, ο Άρης το Μάρτιο θα ενεργοποιήσει την Έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου που σας αφορά.
Πρέπει να είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με τα θέματα που προέκυψαν στις αρχές του χρόνου και που δεν έχουν κλείσει οριστικά. Μη φοβηθείτε να αφήσετε να φύγει από τη ζωή σας ότι είναι περιττό. Όσο πιο πολύ έρμα ‘’πετιέται’’ από το αερόστατο τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει αυτό.

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι Εκλείψεις αλλάζουν άξονα και η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Τοξότη /Διδύμων στις 15 μοίρες. Άξονας μαθητείας και μετακίνησης και οι αλλαγές για τα μεταβλητά ζώδια του δεύτερου δεκαημέρου θα είναι γεγονός.
Ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις, επαγγελματικές και οικογενειακές αλλαγές για Διδύμους 4, 5, 6, Ιουνίου, Παρθένους 6, 7,8, Σεπτεμβρίου, Τοξότες 6, 7,8 Δεκεμβρίου και Ιχθύες 5,6,7 Μαρτίου.
Οι όψεις της Εκλείψεως του Ιουνίου έχουν ατυχηματικό χαρακτήρα και σε επίπεδο πολιτικό και κοινωνικό μπορεί να φέρουν εντάσεις και ανακατατάξεις σε θέματα νεολαίας και παιδείας.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Ηλιακή Έκλειψη στις 00 μοίρες του Καρκίνου θα πραγματοποιηθεί ακριβώς στην κρίσιμη μοίρα του συναισθήματος. Επηρεάζονται Ιχθύες 20 Μαρτίου/ Κριοί 21 Μαρτίου, Δίδυμοι 20 Ιουνίου/ Καρκίνοι 21 Ιουνίου, Παρθένοι 22 Σεπτεμβρίου/ Ζυγοί 23 Σεπτεμβρίου και Τοξότες 20 Δεκεμβρίου/ Αιγόκεροι 21 Δεκεμβρίου.
Μία σημαντική Έκλειψη που θα φέρει θέματα υγείας, περιουσιακά αλλά και τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε χρήματα και συναισθήματα. Θα δοκιμαστούν οι σχέσεις, οι γάμοι, οι αγάπες και οι έρωτες.
Τα λάθη που θα γίνουν τώρα ενδέχεται να είναι μακρόχρονα και αργότερα να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Κάποιοι θα αποφασίσουν πως πρέπει να κλείσουν κύκλους ζωής που δεν εξελίσσονται και ενώ ο ψυχικός πόνος θα είναι μεγάλος, οι αποφάσεις θα παρθούν αμετάκλητα. Σε κοσμικό επίπεδο θα έχουμε εντάσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και θα επικρατήσει πολεμικό κλίμα.

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Αιγόκερω/Καρκίνου στις 13 μοίρες. Η Έκλειψη της ασυνεννοησίας για Κριούς 2,3,4 Απριλίου, Καρκίνους 4, 5,6 Ιουλίου, Ζυγούς 6, 7, 9 Οκτωβρίου και Αιγόκερους 4, 5, 6 Ιανουαρίου.
Με την αρνητική εμπλοκή Δία, Πλούτωνα, Άρη και Ερμή θα ‘’ξυπνήσει’’ η Έκλειψη των Θεοφανίων του 2019 και τα παρορμητικά των συγκεκριμένων ημερών θα έρθουν αντιμέτωπα με καταστάσεις του χειμώνα του 2019. Οι οικογενειακές εντάσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Η φροντίδα και η προσοχή για τα ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας θα πρέπει να είναι αυξημένες. Ένα προκλητικό διάστημα θα ξυπνήσει η τελευταία Έκλειψη στον Παρορμητικό Σταυρό και θα φέρει ανατροπές, διαδηλώσεις και εμπρηστικές τάσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Γεωφυσικά και καιρικά φαινόμενα παράταιρα με την εποχή ενδέχεται να μας αναστατώσουν και να μας αποδιοργανώσουν το καλοκαίρι.

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Σεληνιακή Έκλειψη του Aldebaran και του Antares , στον άξονα Διδύμων/ Τοξότη στις 8 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Μια νευρική, ευέξαπτη και με πολεμική χροιά Έκλειψη. Το βάρος της δυσκολίας της θα το σηκώσουν Δίδυμοι 28, 29, 30 Μαΐου, Παρθένοι 29, 30, 31 Αυγούστου, Τοξότες,29, 30 Νοεμβρίου/ 1 Δεκεμβρίου και Ιχθύες 27,28, 29 Φεβρουαρίου.
Πέρα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο θα φέρει γενικότερη ένταση σε νευραλγικούς τομείς της ζωής μας. Το διάστημα θα αυτό θα παράγει απίστευτη νευρικότητα με συνέπεια την απροσεξία. Πιθανώς να ακούσουμε ατυχήματα που θα αφορούν σε νέους ανθρώπους, εντάσεις και περιστατικά βίας. Προσοχή και στα αγαπημένα μας ζωάκια!

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η τελευταία Έκλειψη του 2020 θα είναι Ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 23 μοίρες του Τοξότη. Θα είναι καθοριστική για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και καθώς το πρόσημο της θα είναι ‘’μοιραίο’’ ενδέχεται να φέρει αυξημένες απώλειες και φυσικά γεγονότα ιδιαιτέρως στο μονοπάτι από το οποίο είναι ορατή. Νότια Αμερική, Νότια Αφρική και Ανταρτική με αποτελέσματα μακροπρόθεσμα και διαβρωτικά για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Θα είναι μια Έκλειψη που θα ενεργοποιήσει την οικολογική μας συνείδηση και θα μας κάνει να κατανοήσουμε πως οι κλιματικές αλλαγές μας αφορούν όλους. Σε προσωπικό επίπεδο θα επηρεάσει Διδύμους 13,14,15 Ιουνίου, Παρθένους 15, 16,17 Σεπτεμβρίου, Τοξότες 13,14,15 Δεκεμβρίου και Ιχθύες 13,14, 15 Μαρτίου.
Αλλαγές σε συναισθηματικά, επαγγελματικά και οικογενειακά για τα μεταβλητά του τρίτου δεκαημέρου που ίσως μετρήσουν και ‘’απώλειες’’ σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο.

Οι Εκλείψεις κρύβουν εκπλήξεις, κρύβουν αποκαλύψεις και μας αποδεσμεύουν από αυτά που πολλές φορές θεωρούμε απαραίτητα στη ζωή αλλά δεν είναι. Δείτε τις σαν ευκαιρίες εξέλιξης, αφεθείτε στα καρμικά χέρια τους και αυτές θα σας πάνε εκεί που πρέπει και εκεί που προστάζουν οι Δεσμοί της Σελήνης τους και οι δικοί σας Δεσμοί.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ο Οδυσσέας , μετά από περιπλάνηση είκοσι ετών επέστρεψε στην Ιθάκη μια μέρα που ο Ήλιος κρύφτηκε και επικράτησε σκοτάδι, όπως είχε προφητέψει ο μάντης Θεοκλύμενος (Οδύσσεια Ραψωδία Κ).
Στις 16 Απριλίου του 1178 π.χ. στις 12 το μεσημέρι, το σκοτάδι της ολικής Ηλιακής Έκλειψης κάλυψε τα νησιά του Ιονίου Πελάγους , την στιγμή που ο ταλαιπωρημένος βασιλιάς της Ιθάκης γυρνούσε πίσω στην πατρίδα του, στην γυναίκα του και στο παιδί του και έπαιρνε στα χέρια του το βασίλειο που του ανήκε, εξολοθρεύοντας τους μνηστήρες!

Την αστρολόγο και συγγραφέα Βάσια Μαυράκη μπορείτε να την βρείτε στη σελίδα της στο Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ