Συρία: Η συγκλονιστική στιγμή της κατάρριψης συριακού ελικοπτέρου πάνω από την Ιντλίμπ (βίντεο)

Οι τουρκικές αρχές αναφέρθηκαν σε «συντριβή» χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη.

Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην Ιντλίμπ, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Η συριακή κυβέρνηση θα καταβάλει "πολύ βαρύ τίμημα" για την επίθεσή της σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπου 13 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μόλις περισσότερο από μια εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

"Δώσαμε τις απαραίτητες απαντήσεις στην συριακή πλευρά στο υψηλότερο επίπεδο. Ιδιαίτερα στην Ιντλίμπ, πήραν αυτό που τους άξιζε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό, θα συνεχίσουμε", σημείωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του, κατά την οποία πρόσθεσε ότι αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα χειριστεί τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ.

Στην ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσθέτει ότι το ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα τουρκικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ίδια μκο και ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, το ελικόπτερο κατερρίφθη κοντά στο χωριό Κάμινας.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρθηκαν σε "συντριβή" χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη αναφέρει το ΑΠΕ.

Νωρίτερα, το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber είχε μεταδώσει ότι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν σήμερα ένα ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην πόλη Ναϊράμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ