Η Aegean παρουσιάζει live το νέο αεροσκάφος της Airbus A320neo - Εντυπωσιακό βίντεο - φωτό

«Μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρευρίσκονται στην παρουσίαση του νέου Airbus που απέκτησε η Aegean, καθώς και την τελετή παραλαβής νέων αεροσκαφών. 

Αυτή την ώρα μεταδίδεται live η τελετή για την παραλαβή των πρώτων τριών, από τα συνολικά 46 αεροσκάφη Airbus της Aegean.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων».

 «Υποδεχόμαστε με καμάρι το πρώτο από τα 46 ολοκαίνουργια airbus της Aegean. Μια παραγγελία σε μέγεθος ανάλογες με εκείνες των διεθνών κολοσσών του κλάδου», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα.

Τόνισε μάλιστα ότι η παραγγελία αυτή παραπέμπει σε ηρωϊκούς καιρούς του παρελθόντος κι έκανε αναφορά στο 1930 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυε την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία αλλά και στη χρυσή εποχή των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιουργούσε και έστελνε στις πέντε ηπείρους την Ολυμπιακή Αεροπορία. «Αξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης ενός αιώνα είναι η Aegean».

Με τη σειρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, επίσης, παρίσταται στην εκδήλωση, τόνισε μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram «Σήμερα είχα την Χαρά και την Τιμή να παρευρίσκομαι στην παρουσίαση των πρώτων νέων αεροσκαφών της Aegean. Μια εταιρία πρότυπο που κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες εξελίσσεται! Καλοτάξιδα!»,

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι και «πολιτική η παρουσία του καθώς σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις επενδύσεις καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

Επίσης, τόνισε την έμφαση στην καινοτομία και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται σε τεχνολογίες αιχμής, που σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Κι από αυτή την άποψη η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό κι ενώ πετάει στους αιθέρες δείχνει ότι πατάει σταθερά στη γη».

Τόνισε δε, πως αυτό είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα ειδικά από τις μεγάλες επιχειρήσεις κι αποτελεί ένα δείγμα εμπιστοσύνης στη δυναμική που ήδη αναπτύσσεται στον τόπο μας. 

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τονίζοντας: «γιορτάζουμε σήμερα εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά στην αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη».

Δεσμεύτηκε, ακόμη, πως η κυβέρνηση «θα στηρίξει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία απελευθερώνοντάς τη από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγηρή φορολογία και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής που θα διευκολύνουν παρόμοια τέτοια εγχειρήματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ