Μade in Greece οι Τάσιος, Βικέλας, Δεκαβάλλας: Βραβέυτηκαν για την προσφορά τους στην αρχιτεκτονική - Ιερά τέρατα (βίντεο)

ΕΣΩ 2020 Archisearch Lifetime Achievement Awards

 

Τα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador μπορεί να έχουν εγκαθιδρυθεί μόλις δύο χρόνια, αλλά διαθέτουν ήδη σημαντικό βάρος. Η αρχή έγινε στο 8η ημερίδα ΕΣΩ στο αμφιθέατρο της Στέγης του ιδρύματος Ωνάση με το βραβείο να απονέμεται στο σημαντικό designer, Γιάννη Τσεκλένη.

Φέτος παρέλαβαν τη σκυτάλη του εν λόγω βραβείου, τρεις μεγάλοι άνδρες- λαμπρές προσωπικότητες της χώρας μας. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Θεοδόσης Τάσιος, ο εγκέφαλος πίσω από τον αστικό ιστό της θετικής πλευράς της πόλης μας, Ιωάννης Βικέλας, και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά και ένα ενεργό μέλος της σύγχρονης πραγματικότητας. 

 

Ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της του ARCHISEARCH.gr δήλωσε: «Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν συνδέσει την προσωπική τους δημιουργικότητα και όραμα με το κοινωνικό όφελος αλλά και την οικονομική ευημερία. Η σύνδεση αυτών των τριών πυλώνων αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και για την Design Ambassador και το archisearch.gr.

 

Μέσα από τις βραβεύσεις θέλουμε να συνεισφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην καταγραφή και ανάδειξη των πρακτικών που γεννήθηκαν από την ιστορία του σχεδιασμού στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για ένα υγιές μέλλον».

O αρχιτέκτων Παναγιώτης Τσακόπουλος απένειμε το βραβείο Lifetime Achievement Award, στον Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα, ο οποίος  αναφέρθηκε στην Ελληνική πολιτεία και στη σχέση της με σημαντικούς Έλληνες αρχιτέκτονες διεθνούς φήμης, οι οποίοι δεν αναγνωρίστηκαν στη χώρα τους.

 

Ο Κυριάκος Κυριακίδης ένας πολύ σημαντικός αρχιτέκτονας, βράβευσε τον Ιωάννη Βικέλα για το συνολικό του έργο με το βραβείο Archisearch Lifetime Achievement Award αναφερόμενος στην δημιουργικότητα και στο όραμα του Ιωάννη Βικέλα το οποίο κατάφερε να συνδυάσει με το κοινωνικό όφελος. Ο Ιωάννης Βικέλας αναφέρθηκε συνοπτικά σε επιλεγμένα έργα του γραφείου του και στην πορεία του ως αρχιτέκτων μέσα από την υλοποίηση των αρχιτεκτονικών του έργων αναφέρει το archisearch.

 

 

 

 

 

H Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση παρέδωσε το βραβείο Archisearch Lifetime Achievement Award, στον Θεοδόση Τάσιο, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Επίτιμο Πρόεδρο, στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία & Πρόεδρο στην Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Γιάννη Τσεκλένη και αφιέρωσε το βραβείο στη μνήμη του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ