"Θύμα" του κορωναϊού η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου (φωτό)

Πολυτελείς οίκοι μόδας όπως ο ιδιοκτήτης του Gucci, ο Kering, έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κοροναϊός θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μικρότερο κοινό στην περίοδο του ενός μήνα που διαρκούν οι Εβδομάδες Μόδας

Το νέο απαραίτητο αξεσουάρ στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, που ξεκίνησε σήμερα, είναι τα μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών σε μια διοργάνωση που χαρακτηρίζεται φέτος από πολλές απουσίες κινέζων σχεδιαστών και πελατών εξαιτίας του κοροναϊού.

Μολαταύτα, οι επιδείξεις ξεκίνησαν με παρουσίαση των δημιουργιών της κινέζας σχεδιάστριας Γιουχάν Γουάνγκ, που ξεπέρασε τις δυσκολίες εξαιτίας του κοροναϊού και παρουσίασε την πρώτη ατομική συλλογή της από μεσάτα σακάκια και μαύρες μπλούζες από δαντέλα εμπνευσμένα από την Βικτωριανή Εποχή.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

See some of the looks from @onofflondon’s February 2020 show in the official @britishfashioncouncil Show Space on day 1 of #LFW!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη London Fashion Week (@londonfashionweek) στις

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Backstage highlights from @yuhanwangyuhan’s February 2020 #LFW show in the official @britishfashioncouncil Show Space!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη London Fashion Week (@londonfashionweek) στις

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@onofflondon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη On|Off (@onofflondon) στις

Η επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας Κάρολαϊν Ρας προειδοποίησε ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μειωμένη εξαιτίας του ιού και ότι κάποιοι σχεδιαστές αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς έκλεισαν εργοστάσια στην Κίνα, σταμάτησαν οι μεταφορές και ανεστάλησαν πτήσεις από την χώρα αυτή.

"Έχουμε έναν σχεδιαστή που δεν μπορεί να έρθει να παρουσιάσει τις δημιουργίες του εδώ γιατί η συλλογή του δεν έχει έρθει από την Κίνα λόγω ζητημάτων επιμελητείας", είπε η Ρας στο Reuters πριν από την έναρξη της επίδειξης.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sneaky preview for tomorrows @onofflondon 14.02.20 11am @londonfashionweek with @hosheldonhall ALL POWER TO THE IMAGINATION #LFW20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη On|Off (@onofflondon) στις

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sneak preview from @_imydy_ 14.02.20 11am ALL POWER TO THE IMAGINATION showcase @londonfashionweek BTS

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη On|Off (@onofflondon) στις

Η βιομηχανία μόδας στο σύνολό της αντιμετωπίζει προβλήματα που θα διαρκέσουν μήνες αν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην εργασία συνεχιστούν στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό υφασμάτων στον κόσμο σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κοροναϊός, που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.380 ανθρώπους και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες.

Όπως είπε η Ρας, οι διοργανωτές της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού παρέχοντας μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών και απολυμαίνοντας τους χώρους τακτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ