Μαρία Μαραγιάννη: Πώς το pilates προσφέρει ευλυγισία - ευεξία - ισσοροπία - Τί κάνει στις εγκύους!

Απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών

Η χρήση του pilates reformer με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου γυμναστή, μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα της εικόνας του σώματος αλλά και να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυματισμών. Το επίπεδο των ασκήσεων κυμαίνεται από ήπιο έως ασκήσεις υψηλής τεχνικής.

Το reformer προσφέρει ευλυγισία, ευεξία, ισσοροπία, σωστή στάση του σώματος, βελτιώνει την αναπνοή, δυναμώνει τους μύες, Απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση τραυματισμών καθώς ο εξειδικευμένος γυμναστής μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των εγκύων? Η Μαρία Μαραγιάννη τονίζει

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το pilates είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος εκγύμνασης για να διατηρηθεί το σώμα σε καλή κατάσταση εφόσον η έγκυος γυμναζόταν και πριν την κύηση και επιπροσθέτως το επιτρέπει ο εκάστοτε γιατρός.

 Εκτός από άσκηση αποτελεί και ένα τρόπο ψυχολογικής υποστήριξης. Οι  ασκήσεις  μάλιστα που θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της μέλλουσας μητέρας, θα βοηθήσουν ώστε να διατηρηθεί η σωστή στάση του σώματος, να αποφύγει τα ενοχλητικά πρηξίματα και γυμνάζοντας το πυελικό έδαφος θα την προετοιμάσει με ακίνδυνο τρόπο για τον επερχόμενο τοκετό.

Επίσης είναι ιδανικό και για την μετέπειτα αποκατάσταση.

Η pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη διατηρεί τον χώρο «healing flow» στην Καλλιθέα (σ.σ. Σιβιτανίδου 6 1ος όροφος)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ