Γαλλικός αέρας έμπνευσης στο Explorer’s Bar Bistro: Δύο ξεχωριστά μενού από τον chef Henri Emmanuel Guibert (φωτό)

Δύο ξεχωριστά μενού από τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Emmanuel Guibert παρουσιάζονται στο Explorer’s Bar-Bistro του NJV Athens Plaza.

O Ελληνογάλλος σεφ Henri Guibert με δύο νέα μενού που δημιούργησε ειδικά για το all time classic Explorer’s Bar–Bistro, φέρνει την δική του αύρα σε επιλογές φαγητού στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος.

Η φιλοσοφία των μενού συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος τονίζει για τις δημιουργίες του: «Συνδύασα αγαπημένα προϊόντα της Ελληνικής γης, ακολουθώντας γαλλική τεχνική για δύο διαφορετικά μενού που θα εμπλουτίσουν την αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία».

Σας περιμένουμε στον μοναδικό χώρο του Explorer’s Bar Bistro, ένα χώρο με νέα ταυτότητα, για να απολαύσετε τα εμπνευσμένα μενού του Henri Guibert από τις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Τα μενού του Henri G περιλαμβάνουν:

Μενού Ι

Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα “Harissa”

Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με Ελληνική τρούφα

Μους σοκολάτας Gauanaja 70%, φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι

Μενού ΙΙ

Τόνος ταρτάρ, γουακαμόλε και μους ούζου

Φιλέτο μοσχαρίσιο στην σχάρα, πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι

Carpaccio μάνγκο, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι

Τηλ. κρατήσεων: (+30) 210 3352400

welcome@njvathensplaza.gr

Το Who is Who του Chef Henri Emmanuel Guibert:

Ο Ελληνογάλλος chef Henri Emmanuel Guibert ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό εστιατόριο Auberge de Chavanne με αστέρι Michelin.

Στη συνέχεια δημιουργούσε γαλλικές σπεσιαλιτέ στην κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας , το οποίο ανήκε στην γαλλική αλυσίδα των πολυτελών Relais et Chateaux.

Με πολύχρονη εμπειρία από την Κορσική και το βλέμμα πάντα στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του 1998 την Πάρο.

Το 2019 ο αδελφός του Patrick και ο ίδιος έκαναν πραγματικότητα, το όνειρο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Έτσι, γεννήθηκε το εστιατόριο Henri G, στην Πάρο, σε ένα αρχοντικό νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από το 1890, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Παροικιάς.

Το χαρακτηρίζει η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα, η αξιοποίηση του πλούτου των προϊόντων της Πάρου με μια διακριτική πηγή έμπνευσης από τη Γαλλική κουζίνα.

Σχετικά με το NJV Athens Plaza:

To NJV Athens Plaza βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος, και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου φιλοξενίας από το 1980.

Με λαμπρή και μακρά πορεία 40 ετών, καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία και υπηρεσίες σε σύγχρονα δωμάτια και σουίτες.

Διαθέτει 162 δωμάτια και 18 σουίτες με υψηλών προδιαγραφών παροχές.

Οι πλήρως ανακαινισμένοι χώροι συσκέψεων και εκδηλώσεων διαθέτουν άρτιο εξοπλισμό και μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 300 άτομα, για πάσης φύσης εκδηλώσεις όπως συνέδρια και επαγγελματικά γεύματα.

Βρίσκεται κοντά στο μετρό, στα τραμ, λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Διαθέτει πλούσιες επιλογές απόλαυσης φαγητού όπως στο εστιατόριο The Parliament με μεσογειακές γεύσεις a la carte, στο Explorer's Bar-Bistro, ένα νέο Bistro με νέο μενού, ποτά, κοκτέιλ, λίστα κρασιών και ζωντανή μουσική την χειμερινή περίοδο και το Plaza Café, τον ιδανικό προορισμό απόλαυσης καφέ και φαγητού για τις συναντήσεις σας στη καρδιά της Αθήνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ