Υπέροχος σοκολατένιος κορμός με μπεζέδες από τη Ντίνα Νικολάου

Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια!

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

15 έτοιμοι μπεζέδες (οι μπεζέδες είναι μικρές, συμπαγείς και αφράτες ροζέτες από ψημένη μαρέγκα, τις οποίες θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα ζαχαροπλαστεία)

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)

140 γρ. αγελαδινό βούτυρο

1 αυγό, χτυπημένο

ελάχιστο αλάτι

Ευχαριστούμε τη Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.

ΒΗΜΑ 2 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το μέλι (ή το σιρόπι γλυκόζης), το κομμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να λιώσει και γίνει λείο. Τέλος, ρίχνω και το αυγό και ανακατεύω ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα.

ΒΗΜΑ 3 Απομακρύνω από τη φωτιά. Σπάζω τους μπεζέδες με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Καλύπτω καλά με τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ