Good news: Ο Δήμος Αθηναίων διανέμει 10.000 τετράδια με το σύνθημα «Μαθαίνω να μην καπνίζω»

Μία έξυπνη πρωτοβουλία κατά του καπνίσματος από τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη διανομή 10.000 τετραδίων με αντικαπνιστικό μήνυμα στους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της Αθήνας,.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» και στόχος της είναι να αναπτυχθούν αντιστάσεις στο τσιγάρο και όλα τα καπνικά προϊόντα από πολύ μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η επιμέλεια των τετραδίων και η εικονογράφηση τους έγινε από ειδικούς επιστήμονες και δίνουν το μήνυμα στους μαθητές ότι γυρίζοντας την πλάτη στο κάπνισμα και υιοθετώντας μια πιο υγιεινή καθημερινότητα βρίσκονται στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο instagram, φωτογραφίες των τετραδίων - τα οποία υπάρχουν σε τρία διαφορετικά χρώματα και πολύ όμορφα σχέδια.

«10.000 τετράδια με μηνύματα ενημέρωσης για το κάπνισμα στους μαθητές των σχολείων μας. Γιατί κανένας νόμος και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να πετύχει αυτά που μπορεί να κάνει η παιδεία και η πρόληψη. Για μία κοινωνία όπου τα παιδιά επιλέγουν την υγεία» σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα το προηγούμενο διάστημα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, πρωτοβουλίες όπως το τετράδιο αυτό, μαζί με τις άμεσες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στους μαθητές «είναι τα κύρια επιστημονικά μέσα, με τα οποία επιχειρείται την τελευταία δεκαετία και τελικά κερδίζεται, η δύσκολη μάχη του SMOKEFREEGREECE».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ