Στην Ελλάδα η πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος Ariana Rockefeller - Ποιους είδε, τι επισκέφθηκε (φωτό)

Στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή φορά η φιλέλληνας Ariana Rockefeller.

H εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller, Ariana Rockefeller, συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον και ταξιδιωτική προτίμηση για την Ελλάδα.

Η σχέση της οικογένειας Rockefeller με την Ελλάδα είναι μακρά.

Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης.

Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος και μάλιστα χρηματοδότησε ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά τη δεκαετία του '30.

Συγκεκριμένα, το 1929 το Ίδρυμα διέθεσε κεφάλαια για την ολοκλήρωση του έργου της Στοάς του Αττάλου και της κατασκευής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς.

Επίσης, χρηματοδότησε υποτροφίες για την εκπαίδευση αρχαιολόγων.

Κατά την πρώτη επίσκεψη της Ariana Rockefeller στα Ελληνικά νησιά, και πιο συγκεκριμένα στη Δήλο το καλοκαίρι του 2019, ξύπνησαν μνήμες από τις αφηγήσεις του παππού της David Rockefeller.

Η ίδια αγάπησε την Ελλάδα γιατί δεν πέρασε μόνο όμορφες στιγμές με καλούς της φίλους από την Αμερική, αλλά επισκέφτηκε και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

H Ariana Rockefeller στο Μουσείο της Ακρόπολης

H γνωστή φιλάνθρωπος και σχεδιάστρια μόδας, στο πλαίσιο και της δεύτερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, γνώρισε από κοντά το σημαντικό έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η επίσκεψη της Ariana Rockefeller στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Μακεδονία για να επισκεφθεί μοναστήρι όπου και συνομίλησε με τις μοναχές.

Η επίσκεψη της Ariana Rockefeller στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στο νομό Πιερίας

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Τομεάρχη Τουρισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο και με υπόδειξη του, η Ariana Rockefeller επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και τα Μετέωρα.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την Ariana Rockefeller

Η Ariana Rockefeller με την φίλη και σύμβουλό της Αφροδίτη Δελλαπόρτα

Εντυπωσιασμένη ξανά από την πολυμορφικότητα του ελληνικού τοπίου και τον πολιτισμού μας, η Ariana Rockefeller δήλωσε πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ διατηρεί στενή επαφή και ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα της χώρας μας, από την φίλη και σύμβουλό της, κα Αφροδίτη Δελλαπόρτα αλλά και τον Γιώργο Ντάβλα.

Η Ariana Rockefeller με τον Γιώργο Ντάβλα στο ξενοδοχείο New Hotel

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ