New York Times: Η Ελλάδα έχει 227 νησιά - Να πως θα αποφασίσετε σε ποιο θα πάτε (φωτό)

Αφιέρωμα στη χώρα μας και τις ομορφιές της από τους New York Times!

Ένα άρθρο με άρωμα... Ελλάδας δημοσίευσαν πρόσφατα οι New York Times. Και αυτό αφορούσε - τι άλλο; - τα πανέμορφα ελληνικά νησιά!

Άλλωστε, όπως αναφέρει και η εφημερίδα οι τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα μας είναι περίπου 30 εκατομμύρια.

Περισσότερους επισκέπτες, δε, προσελκύουν τα νησιά μας, με τις έξι νησιωτικές περιοχές της χώρας να είναι οι πιο δημοφιλείς.

Οι New York Times αναφέρονται αναλυτικά στα νησιά του Σαρωνικού, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το Ιόνιο, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο Αιγαίο.

Για ηρεμία επιλέξτε τα νησιά του Σαρωνικού

Από την Αθήνα, τα νησιά του Σαρωνικού είναι προσβάσιμα με πλοίο μέσα σε μία ή δύο ώρες, προσφέροντας μια βολική διαφυγή για ένα χρονικά περιορισμένο ταξίδι.

Εάν ψάχνετε για γαλήνη, η Ύδρα είναι το ιδανικό μέρος για βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια ή και με τα γαϊδουράκια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elena Krasopoulou (@elenakraso) on

 

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αίγινα, γεμάτη από ψαροχώρια και αξιόλογες ταβέρνες με θαλασσινά. Αλλά σίγουρα αξίζει μία στάση σε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιερά της Ελλάδος - τον Ναό της Αφαίας.

Αν θέλετε να διασκεδάσετε και να "φορτίσετε τις μπαταρίες" σας επιλέξτε Κυκλάδες και Κρήτη

Τα νησιά των Κυκλάδων έχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων, με την Μύκονο και την Ίο είναι γνωστές για τα ατελείωτα πάρτι και τη νυχτερινή διασκέδαση.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Mykonos (@gracemykonos) on

 

Στην δεκαετία του 1970, το γειτονικό νησί της Πάρου είχε τόσο πολλούς τουρίστες  - ήταν ένας προορισμός για πάρτι, όπως η σημερινή Μύκονος - που οι αξιωματούχοι έκλεισαν προσωρινά το νησί για τους ξένους τουρίστες μέχρι να αποκατασταθεί η κατάσταση.

Η διάσημη Σαντορίνη προσφέρει απίστευτη θέα και παραθαλάσσια ξενοδοχεία, αλλά οι τουρίστες θα ανταμειφθούν περισσότερο εάν την επισκεφθούν εκτός εποχής, χωρίς τις ορδές του κόσμου που αποσπούν την προσοχή από την ομορφιά της.

Προχωρήστε νοτιότερα και θα φτάσετε στην Κρήτη. Εδώ θα βρείτε κατοίκους που λατρεύουν την πατρίδα τους, εντυπωσιακά προϊόντα, αξέχαστες διαδρομές και ένα γήπεδο γκολφ παγκόσμιας κλάσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crete,island (@creteisland) on

 

Επιλέξτε τα νησιά του Ιονίου για την αρχιτεκτονική τους

Η Κέρκυρα είναι αρχιτεκτονικά ευλογημένη, με τους Βενετούς, Γάλλους και Βρετανούς να επηρεάζουν το τοπίο. Οι πόλεις του νησιού είναι πολύχρωμες, ζωγραφισμένες σε μια ζεστή παλέτα από κίτρινο, ροζ και πορτοκαλί.

Στην Κεφαλονιά θα βρείτε λόφους τέλειους για πεζοπορία, μικρές μυστικές παραλίες με βότσαλα, αλλά και απότομα βράχια που οδηγούν στην ηρεμία της παραλίας του Μύρτου αλλά και πανέμορφες πόλεις όπως η Άσσος Κεφαλονιάς.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ConhecendoLugares (@blogconhecendolugares) on

 

Επιλέξτε τα Δωδεκάνησα για τις παραλίες τους

Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω, η οποία είναι γνωστή για την ιστορία, τις παραλίες, αλλά και το windsurfing.

Ή για να ζήσετε την εμπειρία της υδροθεραπείας, την οποία υποστήριζε ο ίδιος ο πατέρας της ιατρικής, κατευθυνθείτε προς τα ιαματικά λουτρά της παραλίας του Αγίου Φωκά.

Ακόμη, η Ελλάδα είναι μια χώρα γνωστή για την οικοδόμηση θρησκευτικών μνημείων στα πιο απίθανα μέρη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magda Mazurek (@mamamazurek) on

 

Περίπου 250 μέτρα από την κεντρική παραλία της πόλης του Κεφάλου, είναι ένα μικρό νησί με ένα μικροσκοπικό εκκλησάκι στην κορυφή του. Είτε πιστεύετε είτε όχι, κάντε αυτή την διαδρομή. Θα θαυμάσετε την ακμάζουσα θαλάσσια ζωή αλλά και τα υποβρύχια ερείπια.

Επιλέξτε τις Σποράδες για πεζοπορία και για την φύση

Τα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου είναι πολύ πιο γόνιμα από άλλες περιοχές.

Τα τεράστια πευκοδάση της Σκιάθου φτάνουν μέχρι τις παραλίες της, με τα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο πράσινο να καταλήγουν στο μπλε της θάλασσας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tozome (@tozomenetwork) on

 

Η Σκόπελος φιλοξενεί μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες της Ελλάδας, τον Άγιο Ιωάννη, που βρίσκεται επάνω σε έναν ψηλό βράχο 100 μέτρων. Οι επισκέπτες που θα καταφέρουν να φτάσουν, θα ανταμειφθούν από την πανοραμική θέα και θα πάρουν μία γεύση από το κοντινό νησί, την Αλόννησο.

Επιλέξτε το Βόρειο Αιγαίο για χαλάρωση

Αυτή η περιοχή δεν είναι ιδανική αν θέλετε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε πολλά νησιά, λόγω των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ τους, αλλά η επίσκεψη σε ένα ή δύο αρκεί.

Κατευθυνθείτε στην Ικαρία για τα μυστικά της μακροζωίας, καθώς ένας στους τρεις κατοίκους εκεί ξεπερνά τα 90 χρόνια ζωής. Ή δοκιμάστε μαστίχα, ένα απόσταγμα που βγαίνει από τα πευκόδεντρα στην Χίο, ή ούζο στη Λέσβο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Iliana Antoniou (@iliz_) on

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ