Συναγερμός από τον Κορωνοϊό στην Ιταλία - 40 τα κρούσματα σε 24 ώρες, 2 οι νεκροί - Άδειασαν οι δρόμοι

Ζητά ψυχραιμία ο Ιταλός πρωθυπουργός...

Πανικό έχει προκαλέσει σε πολλές χώρες η επιδημία του κορωνοϊού . Ενώ, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 51, με τα περισσότερα να έχουν διαγνωστεί μέσα σε λίγες ώρες, για το οποίο έχει σημάνει συναγερμός στη χώρα.

Πριν από λίγο, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του.

 
Όσον αφορά στα κρούσματα, 39 ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας,11 στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Και δεύτερος νεκρός στην Ιταλία - Ανησυχία ΠΟΥ για τα κρούσματα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα

Δεύτερος ασθενής προσβεβλημένος από την επιδημία του κορωνοϊού, πέθανε στην Ιταλία. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της υγειονομικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι η νόσος επεκτείνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 

Το θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται το Μιλάνο. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες, αφότου, ένας 78χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε, σήμερα, ο γενικός διευθυντής του.

Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμεο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας. Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες», πρόσθεσε ο Τέντρος.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ