Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με την γαστρονομία των Χανίων - Η Κρήτη των γεύσεων & των τέλειων προϊόντων

Εικόνες άπλετης απόλαυσης…

Γεύσεις που χαράζονται στην μνήμη μας, γεύσεις που τις αισθάνεσαι συνεχεία, γεύσεις που θες να ζεις κάθε στιγμή της μέρας. Χαρακτηριστικό στοιχείο των Κρητικών είναι η διατροφικές τους συνήθειες και η γαστρονομία τους. Η κρητική παραδοσιακή κουζίνα, λιτή και ευρηματική

Η Κρητική κουζίνα θεωρείται από τους πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής στον κόσμο, προσφέροντας εξαιρετικό τοπικό φαγητό, το οποίο είναι νόστιμο, πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις για τους επισκέπτες του νησιού.

Η Κρήτη είναι απόλυτα αυτάρκης στην παραγωγή πρώτων υλών, από το ελαιόλαδο μέχρι τα λαχανικά και από το γάλα μέχρι το κρασί. Το φημισμένο Κρητικό ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, ενώ τα λαχανικά της Κρητικής γης όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές αλλά και τα χαρακτηριστικά Κρητικά βότανα, ξεχωρίζουν για την ένταση των αρωμάτων και των γεύσεών τους.

Η μεγάλη ποικιλία Κρητικών τυριών όπως η γραβιέρα, η μυζήθρα και η στάκα, δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η Κρήτη είναι πρωταθλήτρια στην παγκόσμια κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων.

Εκείνο που δεν λείπει ποτέ από την κρητική κουζίνα, είναι η απόλαυση των πότων. Τα εξαιρετικά Κρητικά κρασιά και η χαρακτηριστική Κρητική ρακή, ολοκληρώνουν την πλούσια συλλογή των λόγων που καθιστούν την Κρήτη το Γαστρονομικό Παράδεισο της Ελλάδας.

Η σχέση των Κρητικών με το φαγητό δεν τελειώνει στο τραπέζι μιας και οι περισσότερες τοπικές γιορτές συσχετίζονται με την κρητική διατροφή.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ