Πως ένα post it μπορεί να σώσει τον γάμο σου!

Ένα μήνυμα αγάπης μπορεί να... σώσει την κατάσταση!

Καταλαβαίνω οτι αν είσαι παντρεμένη το συγκεκριμένο θέμα σε απασχολεί πολύ έντονα.

Συνήθως δεν υπάρχουν γυναίκες και άνδρες σε γάμο που να μην έχουν κάποια παράπονα ή έστω κάποιες ελλείψεις στην καθημερινότητά τους.

Επίσης είναι αλήθεια οτι όταν νιώθεις αδικημένος, ευτυχία δεν μπορείς να νιώσεις.

Και αυτό που νιώθουν δύο άνθρωποι που ζούνε για χρόνια κάτω από την ίδια στέγη χωρίς όμως να έχουν όλα εκείνα που τους ένωσαν στην αρχή του γάμου τους είναι συνήθως αδικία.  

Το πρώτο και βασικότερο είναι να νιώθεις παραμελημένη.

Δεν είναι δύσκολο να συμβεί. Λίγο η κούραση, λίγο τα προβλήματα με τη δουλειά, παιδιά, σκυλιά, γατιά… όλοι αναζητούν την προσωπική τους απομόνωση.

Αν συμβαίνει κατά διαστήματα και οχι καθημερινά τότε κάνεις μια σχετική υπομονή. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να συμβεί και σε σένα κάτι αντίστοιχο και να αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο.

Αν όμως αντιλαμβάνεσαι οτι έχει γίνει μόνιμη κατάσταση τότε πρέπει να επιδιώξεις να το διορθώσεις.

Όχι με πίεση, ούτε με γκρίνια και φωνές αλλά μ’ ένα post it!

Ναι καλά άκουσες ένα κίτρινο χαρτάκι με λίγες λέξεις τρυφερές, με μια πρόταση για να περάσετε λίγο χρόνο οι δύο σας, με μια τολμηρή ατάκα ή έστω με ένα αστείο που κάποτε σας έκανε να ξεκαρδίζεστε στα γέλια.. 

Ένα χαρτάκι κολλημένο στο ψυγείο, στην καφετιέρα, στον καθρέφτη του μπάνιου με ένα μήνυμα που θα τον κάνει να γελάσει με αυτό το πονηρό γελάκι που είχε όταν τον ερωτεύθηκες!

Για σκέψου το λίγο. Αν στο έκανε εκείνος θα έπιανε;

Μήπως μια τόσο μικρή και ανέξοδη κίνηση μπορεί τελικά να σας ενώσει ξανά;

Και εν πάση περίπτωση να γίνει η αφετηρία για μια κουβέντα ουσιαστική που θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας;

Όλα τα θέματα που προκύπτουν άλλωστε μέσα το γάμο και διαλύουν τις σχέσεις των αγαπημένων άλλοτε συντρόφων πηγάζουν από την έλλειψη επικοινωνίας.

Στις φθαρμένες σχέσεις κανείς δεν θέλει να ανοίξει κουβέντα με τον φόβο οτι δεν θα καταλήξει πουθενά, όπως αναφέρει το toimerologio.me.

Όταν όμως η κουβέντα ξεκινήσει από μια ρομαντική, τρυφερή κίνηση ίσως τελικά και η εξέλιξή της να είναι πιο γλυκιά. Αφήνουμε λοιπόν κάτω τα κινητά και πιάνουμε μολύβι και χαρτί. Μαθαίνουμε να ακούμε και προκαλούμε τον άλλον να μας ακούσει.

Παίρνουμε τρυφερές πρωτοβουλίες και μιλάμε μέσα από την καρδιά μας. Δεν τσιγκουνευόμαστε τα συναισθήματά μας. Φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε και λέμε σ ‘αγαπώ. Δεν κοστίζει τίποτα και είναι απλά υπέροχο!

Post it… παντού! Με μηνύματα αγάπης από τα χεράκια σας και όχι από το πληκτρολόγιο του smart phone σας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ