Δείτε γιατί και πώς αλλάζει το σώμα μιας γυναίκας μετά τα 30;

Τι αλλαγές συμβαίνουν στον οργανισμό σας

Πολλά αλλάζουν στα 30. Είναι μια χρονιά ορόσημα. Μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις μια πιο σταθερή δουλειά, αρχίζεις να σκέφτεσαι να δημιουργήσεις οικογένεια, βρίσκεις το δικό σου σπίτι. Αρχίζει όμως και το σώμα σου να αλλάζει στα 30. Το ήξερες;

1. Ξεκινάμε να χάνουμε οστική μάζα.
Η οστική μάζα μένει σταθερή μέχρι τα 30 μας και μετά αρχίζει να μειώνεται ανά δεκαετία.

Αυτό οδηγεί στον ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης στις γυναίκες, μία κατάσταση όπου τα κόκαλα μπορούν να σπάσουν ευκολότερα. Η γυμναστική με βάρη, που οδηγεί στην αύξηση της μυϊκής μάζας, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά αυτή τη διαδικασία.

2. Άσπρες τρίχες.
Ναι, δυστυχώς αρχίζουν να κάνουν κι αυτές την εμφάνισή τους. Στους άντρες φαίνεται πιο πολύ, μιας κι έχουν και γένια, ενώ οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους την γλιτώνουν προσωρινά.

3. Αλλάζει η περίοδος.
Γύρω στα 35 αρχίζουν να πέφτουν ελαφρώς οι γυναικείες ορμόνες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να αρχίζουν να βλέπουν διαφορές στην περίοδό τους. Αλλαγές στο πόσο κρατάει ή πόσο «βαριά» είναι. Μη ξεχνάμε ότι σιγά-σιγά αρχίζει και η προ-εμμηνοπαυσιακή περίοδος.

4. Επιβραδύνεται ο μεταβολισμός.
Ο μεταβολισμός μετά τα 30 αρχίζει και επιβραδύνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να πρέπει να μειώσουμε λίγο την ποσότητα της τροφής ή να ξεκινήσουμε γυμναστική, αλλιώς τα νούμερα στη ζυγαριά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Ίσως να αρχίσεις να αναρωτιέσαι “μα αφού δεν τρώω πιο πολύ γιατί πάχυνα;” Αυτός είναι ο λόγος αναφέρει το tsemprerlidou.

5. Αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου.
Το κολλαγόνο είναι η ουσία που κρατά το δέρμα ελαστικό και φρέσκο. Δυστυχώς μετά τα 30, η παραγωγή του μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην είναι πια νεανικό αλλά να αρχίζει να “κρεμάει”. Κορίτσια αν δεν έχετε ξεκινήσει τις κρέμες προσώπου, ήρθε η ώρα…

6. Απολαμβάνεις το σεξ περισσότερο.
Πλέον στα 30 μας είμαστε πιο σίγουρες για το τι θέλουμε. Δεν είμαστε 20 χρόνων που ακόμα ψαχνόμαστε στο θέμα σεξ. Ξέρουμε τι θέλουμε, έχουμε λιγότερες αναστολές και απολαμβάνουμε περισσότερο το σεξ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ