Πλάθιντο Ντομίνγκο: Δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση – “Ζητώ συγγνώμη από τα θύματά μου”

«Λυπάμαι ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσα»

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από περίπου 20 γυναίκες. Ο ίδιος, σε πρόσφατη δήλωση του ζήτησε συγγνώμη από τα «θύματα» του και πρόσθεσε ότι «λυπάται ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσε».

«Θέλω να ξέρουν ότι λυπάμαι ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσα. Αποδέχομαι όλη τη ευθύνη των πράξεών μου», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο 79χρονος τενόρος.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο από το πρακτορείο Associated Press, 9 γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το Associated Press δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες 11 γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Στην ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ισπανία από το πρακτορείο Europa Press, ο Ντομίνγκο βεβαιώνει ότι «κάθισε και σκέφτηκε τους τελευταίους μήνες τις κατηγορίες» εναντίον του και σημειώνει ότι «καταλαβαίνει τώρα ότι ορισμένες γυναίκες μπορεί να φοβούνταν να εκφραστούν ειλικρινά λόγω του φόβου πως θα έχουν συνέπειες στην καριέρα τους».

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, ο Ντομίνγκο εγκατέλειψε τον Οκτώβριο την διεύθυνση της Όπερας του Λος Άντζελες, μια θέση που κατείχε από το 2003. Επίσης αρνήθηκε να εμφανισθεί στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες αμερικανικές όπερες ματαίωσαν τις παραστάσεις του. 

Ωστόσο, συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ