Ελένη Γιαμαρέλου - Covid-19: Ψυχραιμία, δεν έγινε τίποτα με ένα κρούσμα (βίντεο)

Πρέπει να βρούμε αμέσως ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί της

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Ελένη Γιαμαρέλου, Λοιμωξιολόγος και καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα κάλεσε να υπάρξει ψυχραιμία, αλλά πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμο να βρεθούν ποιοι ταξίδεψαν μαζί της.

"Ψυχραιμία, η άρρωστη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, είπε η κ. Γιαμαρέλου. Δεν ξέρουμε με τι μέσο ήρθε. Πρέπει όμως να βρούμε τους ανθρώπους που ταξίδεψαν μαζί της. Πρέπει να βρούμε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή. Ελπίζω να τους θυμάται η ασθενής. Γιατί πρέπει να ελεγχθούν.”

Το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι μια 38χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του νοσοκομείο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία αναστάτωση ή πανικός. 

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Μια γυναίκα στην Θεσσαλονίκη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα

 

Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη πρώτη ενημέρωση για τον κοροναϊό που ξεκίνησε από σήμερα, "επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση νόσου στην Ελλάδα Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών ταξιδιώτισσά από την περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της παρακολουθείται από μια εβδομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη.

Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και θα τεθεί σε απομόνωση. Η νόσος παραμείνει ήπια. Τονίζουμε τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούμε. Όσοι έρχονται από την Ιταλία και έχουν συμπτώματα θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους, να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ