O Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει λαχταριστά νιόκι με σάλτσα ντομάτας (βίντεο)

Φτιάξτε την συνταγή και απολαύστε την με την οικογένειά σας! 

Συστατικά

Για τα νιόκι

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 75 γρ. παρμεζάνα
  • 150-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., και επιπλέον για τη ζύμη

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα
  • βασιλικό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα νιόκι

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε να αφυδατωθούν καλά. Ιδανικά αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ μέχρι να σπάσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, πιπέρι, την παρμεζάνα, 150 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Αν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε μέχρι 50 γρ. περισσότερο αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε μια λωρίδα από το μείγμα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε νιόκι 1 εκ. Φροντίζουμε να απλώσουμε αλεύρι σε όλη την επιφάνεια από τα νιόκι.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι και τα νιόκι σε δόσεις. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τότε είναι έτοιμα και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε νερό με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός τους. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα σουρώσουμε, να βάλουμε ελαιόλαδο και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα νιόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ