Φωνάζοντας «Yunanistan» εκατοντάδες πρόσφυγες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ελλάδα – Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Αθήνα (βίντεο)

Στους 33 οι νεκροί τούρκοι στρατιώτες από τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ...

Ραγδαίες συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις στη σύγκρουση Τουρκίας-Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο νομάρχης της περιοχής Αντιόχειας-Χατάι, Ραχμί Ντογάν, 33 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή της συριακής αεροπορίας στην Ιντλίμπ. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλοι 36 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφτασε τα ξημερώματα στη Χατάι όπου βρίσκεται το κέντρο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για τις επιχειρήσεις στη Συρία. Η Χατάι συνορεύει με την περιοχή του Ιντλίμπ.

 

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού ξηράς και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, επισκέφτηκε τραυματίες στρατιωτικούς που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στη Χατάι

AP/Ghaith Alsayed

Μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη, περισσότεροι από 300 πρόσφυγες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν τη νύχτα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

 

 

Η Τουρκία ζητά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ιντλίμπ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.

AP/Ghaith Alsayed

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 34 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει το ΑΠΕ.

«Εκατομμύρια άμαχοι βομβαρδίζονται εδώ και μήνες. Υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γίνονται συστηματικά στόχος από το καθεστώς» της Συρίας, πρόσθεσε ο Αλτούν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Οι προστάτες [του καθεστώτος], η Ρωσία και το Ιράν, θα χάσουν όλη τους την αξιοπιστία εάν αποτύχουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας μεταδίδουν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

 

 

Βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζεται, δείχνει 300 πρόσφυγες να κατευθύνονται από τουρκικά εδάφη προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα φωνάζοντας τη λέξη «Yunanistan» (σ.σ. Ελλάδα στα τουρκικά), έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Demiroren. Aντίστοιχες εικόνες έχουν αναρτηθεί και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Δείτε την απόφαση-«βόμβα» που πήρε νωρίτερα η γειτονική χώρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ