«Μπράβο στην παιδοφιλία»: Ουρλιάζει έξαλλη η ηθοποιός για την βράβευση του Ρομάν Πολάνσκι στα Γαλλικά Όσκαρς - Αποκλειστικό βίντεο

Επεισόδια και αποχωρήσεις...

Η βράβευση του Ρομάν Πολάνσκι με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του που αφορά την υπόθεση Ντρέιφους, αποτέλεσε τον κυρίαρχο λόγο ώστε να ξεσπάσουν επεισόδια έξω από τον χώρο που οποίο διεξαγόταν, η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ, των γαλλικών, δηλαδή, «Όσκαρ».

Αμέσως, μετά την ανακοίνωση της βράβευσης οι περισσότεροι από 100 διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση της περιοχής. 

 

 

Αφορμή αποτέλεσε η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης από τον σκηνοθέτη για την οποία καταδικάστηκε το 1977 έχοντας εντωμεταξύ διαφύγει από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.

Ο Ρομάν Πολάνσκι ήταν απών από την τελετή καθώς είχε εκφράσει φόβους για «δημόσιο λιντσάρισμα».

Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα όπως "Φυλακίστε τον Πολάνσκι!" και "Ο Πολάνσκι βιαστής, ο κινηματογράφος ένοχος, το κοινό συνεργός", απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Αποδοκιμασίες υπήρξαν και μέσα στον χώρο της τελετής με την ηθοποίο Αντέλ Ενέλ να αποχωρεί επιδεικτικά πριν να την ακολουθήσουν και άλλες ηθοποιοί. Η Γαλλίδα ηθοποιός, πέρυσι είχε αποκαλύψει ότι όταν ήταν παιδί την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένας άλλος σκηνοθέτης, ο Κριστόφ Ρουτζιά.

 

 

Η Ενέλ είχε δηλώσει στους New York Times πριν την τελετή ότι η Γαλλία "έχασε το τρένο" του κινήματος #MeToo και επέκρινε την επιτροπή των Σεζάρ που αναγνώρισε τον Πολάνσκι. Συνέκρινε μάλιστα ότι το γεγονός ότι η επιτροπή των βραβείων επέλεξε να ξεχωρίσει την ταινία του "με φτύσιμο στο πρόσωπο όλων των θυμάτων. Σημαίνει ότι δεν είναι κακό να βιάζεις γυναίκες".

Ουρλιάζει έξαλλη η ηθοποιός για την βράβευση του Ρομάν Πολάνσκι - Αποκλειστικό βίντεο

 

Πέρσι, η Γαλλίδα φωτογράφος Βαλεντίν Μονιέ κατηγόρησε τον Πολάνσκι ότι την βίασε το 1975, όταν ήταν 18 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο και ηθοποιός. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε μηνών που μία βράβευση του Πολάνσκι, ο οποίος πέρυσι αποκλείστηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Όσκαρ, προκαλεί αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ