Παύλος Παπαδάτος: Μην είμαστε και πλεονέκτες!

Η διαφορά ενός πρωθυπουργού από έναν ηγέτη - πρωθυπουργό έγκειται στο γεγονός ότι ο μεν πρώτος σκέφτεται πώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ο δε δεύτερος πώς θα εξασφαλίσει και τις επόμενες γενεές.

Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real news

Τα τελευταία 8 χρόνια, λοιπόν, ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας ήταν, κατά προσέγγιση, 3,2 δις ετησίως.

Από αυτά, το 70% (δηλαδή τα €2.240.000.000) πηγαίνουν σε μισθολογικά έξοδα, το 15% σε εξοφλήσεις αγορών προηγούμενων ετών και το υπόλοιπο 15% πηγαίνει σε διάφορες λειτουργικές δαπάνες, όπως έξοδα ΕΥΠ, ΕΜΥ κλπ. και ό,τι απομένει σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Όμως, η έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2019 αναφέρει ότι τα τελευταία 7 χρόνια οι ζημίες των κρατικών εταιριών και οργανισμών ήταν 18 δις ευρώ, τις οποίες φυσικά πληρώνει ο ‘σοφός’ λαός.

Αν όμως οι ηγέτες μας είχαν κλείσει τις κρατικοδίαιτες εταιρίες, δεν θα πληρώναμε ούτε ένα ευρώ ΕΝΦΙΑ και θα είχαμε αγοράσει και επιπλέον αμυντικό εξοπλισμό 2-3 δις.

Οι προηγούμενες όμως κυβερνήσεις, προτίμησαν να κρατήσουν «ανοικτές» τις ΑΒΕΖ και τις ΛΑΡΚΟ, βάζοντας πάνω από την εθνική ασφάλεια και την ανάπτυξη της χώρας, το δικό τους πολιτικός κέρδος. Άκουσα όμως και τον υφυπουργό κύριο Σκυλακάκη να λέει ότι φέτος δεν θα έχουμε αύξηση δημοσίων επενδύσεων (!) αλλά θα τσιμπολογήσουμε από εδώ και από εκεί, ώστε να μειώσουμε κάπως τον φόρο αλληλεγγύης.

Θα συνεχίσουμε δηλαδή την αφαίμαξη του λαού για να κάνουν πάρτι οι «εργαζόμενοι» των κρατικοδίαιτων εταιριών; Και το επιτελικό κράτος που ευαγγελιστήκαμε; Για να θαυμάσετε όμως πόσο άψογα λειτουργούν οι δημόσιοι οργανισμοί, θα σας πω μόνο τούτο: Ο μεν ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο ήταν 1.138.712, δηλαδή ποσοστό ανεργίας 23.5%, η δε ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε ότι οι άνεργοι τον Νοέμβριο ήταν 772.614, δηλαδή ποσοστό ανεργίας 16.6%.

Έχουμε βέβαια την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ που μεταξύ άλλων θέλουν 13η και 14η σύνταξη, καθολική κοινωνική ασφάλιση και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και στα 55 χρόνια για τα ΒΑΕ! Τα κορόιδα οι Γερμανοί που βγαίνουν σε σύνταξη στα 67, να ετοιμαστούν να μας δανείσουν. Το προστάζει το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σημείωση

Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται ότι σκέφτεται πολύ τις επόμενες γενεές. Έτσι μερίμνησε ώστε τα εγγόνια μας αλλά και οι σημερινοί 65χρονοι συνταξιούχοι που το 2070 θα είναι 115 ετών, να πάρουν σύνταξη €3.601 αντί €3,267. Τον περασμένο όμως μήνα που οι 65χρονοι περίμεναν τις αναγγελθείσες αυξήσεις, πήραν αύξηση μόλις ένα ευρώ! «Ε, μην είμαστε και πλεονέκτες», που έλεγε και ο Χατζηχρήστος. Εξ άλλου το 2070 είναι πολύ κοντά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ