Επιτυχία σημαίνει…διάρκεια! 5 χαρακτηριστικά που μας δίνουν αντοχή για διάρκεια

Το τι ορίζουμε ως επιτυχία, είναι πολύ σχετικό. 

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του εικόνα για την επιτυχία. Ένα είναι το βέβαιο! Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε μια θετική κατάσταση όπως είναι η επιτυχία, από τη διάρκεια! Ποια χαρακτηριστικά μάς δίνουν αντοχή ώστε να έχουμε διάρκεια και να θέτουμε συνεχώς νέους στόχους;

1. Αγάπη για την ενασχόλησή μας.
Πολλοί είναι εκείνοι που δυστυχώς, απλώς θέλουν να πετύχουν σε κάτι για λόγους κύρους και κοινωνικής επίδειξης. Βλέπουν την επιτυχία σαν μια αναγκαιότητα και γι’ αυτό, ακόμη και αν πετύχουν ,πολύ γρήγορα ξεφουσκώνουν! Το χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας πολύχρονης και επιτυχημένης καριέρας είναι η αγάπη για την ενασχόληση.

Ένα παράδειγμα απλό: Ένας κουρασμένος άνθρωπος πάει διακοπές. Αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει έτσι ώστε λίγο μετά τη μέση των διακοπών, σκέφτεται πώς θα γυρίσει ώστε να ασχοληθεί με αυτό που κάνει! Αυτό θα πει ΠΑΘΟΣ!

2. Συνεχές κίνητρο; Η εξέλιξη!
Ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά ότι η επιτυχία ταυτίζεται με τη διάρκεια στο χρόνο, γνωρίζει καλά οτι ο μόνος του στόχος είναι η βελτίωση. Ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει και τόσο στη διάρκεια και βλέπει την επιτυχία σαν ένα απόλυτο και μετρήσιμο γεγονός κάνει το εξής: Στην ατζέντα στόχων που φτιάχνει πριν τη σεζόν, βάζει bullets στόχων.

Στην αποτίμηση που θα κάνει ένα έτος μετά, βάζει «τικ» μόνο σε όσα έγιναν. Δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτεί τι εξέλιξη είχε προσπαθώντας να κάνει αυτά που τελικά δεν έκανε! Το μυαλό ενός ανθρώπου που είναι στηριγμένο στο να είναι διαρκώς επιτυχής λειτουργεί με βάση το αν είχε εξέλιξη!

3. Σύμμαχός του το μέλλον!
Το μέλλον είναι αβέβαιο και το γνωρίζουμε όλοι! Όσο καλά και αν προγραμματίζουμε, όσο καλή οργάνωση και αν έχουμε, το απρόβλεπτο θα έλθει και θα μας ανακατέψει τα σχέδια! Παρόλα αυτά, υπάρχει μια διαφορά στη σκέψη ενός ανθρώπου που επενδύει στην επιτυχία και επιθυμεί να έχει διάρκεια σε σχέση με κάποιον άλλον που τη βλέπει ως στιγμιαία.

Ο πραγματικά επιτυχημένος, θεωρεί πως ο χρόνος είναι σύμμαχός του! Όπως αναφέραμε παραπάνω, πιστεύει στην εξέλιξη. Το μέλλον γι’ αυτόν είναι μόνο μια διάσταση βελτίωσης και τίποτε άλλο! Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει πως κάθε εμπόδιο και κάθε αναποδιά, θα αποτελέσουν γεγονότα που θα προκαλέσουν την εξέλιξή του. Αυτή η οπτική για το μέλλον, είναι που δίνει αυτοπεποίθηση και κουράγιο σε κάποιον που τον ενδιαφέρει να είναι διαρκώς σε υψηλό επίπεδο αναφέριε το tsemperlidou.

4. Διαμορφώνει το περιβάλλον του αισιόδοξα.
Το να επιθυμεί κάποιος να δοκιμάσει τις αντοχές του απέναντι στη διάρκεια, είναι σα να τρέχει σε Μαραθώνιο! Ξέρει πολύ καλά ότι θα χρειαστεί ξεκούραση. Αν έχουμε επιλέξει να «ποντάρουμε» στην διάρκεια και στο συνεχές χτίσιμο πάνω σε μια επιτυχία, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε την ανηφόρα με την μία! Χρειαζόμαστε οικονομία δυνάμεων. Αναγκαία είναι λοιπόν η ξεκούραση!

Ο βασικός τρόπος που φέρνει πραγματική ξεκούραση και αισιοδοξία σε έναν δημιουργικό άνθρωπο που έχει μακροπρόθεσμους στόχους, είναι να έχει ένα περιβάλλον χαρούμενο και αισιόδοξο. Αποφεύγει «φίλους» που κοιτάνε να τον «ρίξουν», δεν ακούει τα «δεν» και τα «δεν γίνεται» και προσπαθεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να τον στηρίξουν ψυχολογικά. Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι γύρω μας, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές των δυνατοτήτων μας και των αντοχών μας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ