Οι πρώτες φωτό από τα isolation boxes - Τα σημεία διαλογής για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς τοποθετήθηκαν τα πρώτα isolation boxes για τον κορωνοϊό.

Τα πρώτα isolation boxes τοποθετήθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των isobox και στα νοσοκομεία Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Αττικόν, Γενικό Κρατικό Νικαίας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Νοσοκομείο Καστοριάς.

(Photo: InTime)

Έτσι, αλλάζει πλέον η διαδικασία διαλογής και ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από εδώ και πέρα, στα νοσοκομεία που διαθέτουν isobox, οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα που παραπέμπουν στον Covid-19 θα εισέρχονται κατευθείαν στα συγκεκριμένα κοντέινερ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθουν στα εξωτερικά ιατρεία και να έρθουν σε επαφή με άλλους ασθενείς.

(Photo: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο ασθενής, με ύποπτα συμπτώματα, θα ενημερώνει, σε εξωτερικό χώρο, τον υπεύθυνο γιατρό, ο οποίος θα του κάνει μια σειρά ερωτήσεων.

(Photo: InTime)

Μεταξύ άλλων, ο ασθενής θα ερωτάται αν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, αν είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς και αν έχει πυρετό, βήχα ή δύσπνοια.

(Photo: InTime)

Αν θεωρηθούν ύποπτα για κορωνοϊό τα συμπτώματα, ο ασθενής θα στέλνεται στο isolation box το όποιο θα λειτούργει ως σημείο διαλογής.

(Photo: InTime)

Μέσα στο isobox θα λαμβάνεται και το επίχρισμα.

(Photo: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Στη συνέχεια, εάν τα συμπτώματα του ασθενούς είναι ήπια, θα πηγαίνει στο σπίτι του με εντολή να μην έρθει σε επαφή με κόσμο, ενώ εάν η κλινική του εικόνα είναι σοβαρή θα καλείται ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς.

(Photo: InTime)

Μετά την τοποθέτηση των πρώτων isobox στο νοσοκομείο Γεννηματά, εκεί βρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

(Photo: InTime)

«Εάν και εφόσον υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ότι νοσεί από τον ιό της γρίπης, του κορωνοϊού ή ό,τιδήποτε άλλο, να μείνει σπίτι του. Να μην τρέχει όλος ο κόσμος στα νοσοκομεία, να μιλήσει με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, να μιλήσει με τον οικογενειακό του γιατρό, με τους παθολόγους, να μιλήσει τηλεφωνικά με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νοσοκομεία μας, τους εξαιρετικούς γιατρούς που έχουμε και στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" και παντού. Να φέρει μάσκες ατομικής προστασίας μόνο αν νοσεί» ανέφερε ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στους δημοσιογράφους.

(Photo: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ