Νίκος Μάνεσης: ‘’Ανθρώπινο λάθος τα πλάνα του 2015, αναλαμβάνω την ευθύνη’’ - Υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha (βίντεο)

Η τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση...

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση για τα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή της Κυριακής 29/2 «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή της Κυριακής 01 Μαρτίου, προβλήθηκαν πλάνα τα οποία υποτίθεται πως λάμβαναν χώρα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα την ίδια μέρα ενώ ήταν βίντεο από επεισόδια του 2015 στα σύνορα της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020). Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρεία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00».

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη»

Λίγο μετά την κλήση του Alpha σε απολογία, ο Νίκος Μάνεσης προέβη σε μια δήλωση με την οποία ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και επιχείρησε να εξηγήσει τι συνέβη.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός…

»Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον “αέρα”, μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που “συμβαίνουν τώρα”. Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες. Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Εβρο.

Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί.

Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.» Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγγνώμη είναι πολύ λίγο».

Υπέβαλε την παραίτησή του

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη και υπέβαλε την παραίτησή του στην διοίκηση του σταθμού, δηλώνοντας πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ακρόαση του ΕΣΡ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ