Ερντογάν - Νέα κόλπα: «Απαγορεύω στους μετανάστες να διαπλέουν το Αιγαίο γιατί κινδυνεύουν»

Ο Ερντογάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Εξελίξεις αναμένονται στην μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. 

«Ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. H επίσκεψη Ερντογάν θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η ατζέντα θα περιλαμβάνει την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο καθώς και μια «θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», μεταξύ όπως μεταδίδει η γερμανική Die Welt.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο.

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού. «Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ