31 ιδέες για εντυπωσιακά μπλε μαλλιά – από blue black μέχρι γαλάζια

Εσείς θα το τολμούσατε; 

Τα ιδιαίτερα χρώματα βαφής μαλλιών, όπως το μπλε, έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλή. Αν λοιπόν σκέφτεστε κι εσείς να κάνετε μια τέτοια αλλαγή, αλλά δεν το έχετε τολμήσει εξαιτίας φόβου για το αποτέλεσμα, οι ιδέες για όμορφα μπλε μαλλιά, αλλά και οι συμβουλές για την ιδανική επιλογή χρώματος που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν πολύ.

Μη διστάσετε λοιπόν να ανανεώσετε φέτος κι εσείς το look σας δοκιμάζοντας το classic blue, που είναι το κορυφαίο χρώμα της χρονιάς.

Εναλλακτικά επιλέξτε μια από τις υπόλοιπες αποχρώσεις του μπλε στα μαλλιά σας (από διακριτική μέχρι… γοργονέ), κάνοντας την εμφάνιση σας εκθαμβωτική.

 

Πως να επιλέξω την ιδανική μπλε βαφή μαλλιών;

Το μπλε χρώμα στα μαλλιά ταιριάζει σε όλους τους τόνους επιδερμίδας. Ωστόσο, για να είναι το αποτέλεσμα μαγευτικό θα πρέπει να διαλέξετε την ιδανική απόχρωση. Σε κάποιες από εμάς ταιριάζουν περισσότερο οι σκούρες μπλε βαφές μαλλιών, ενώ σε κάποιες άλλες οι ανοιχτόχρωμες. Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικό χρώμα για την κάθε επιδερμίδα;

Οι πιο κολακευτικές αποχρώσεις για μια πορσελάνινη / ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι οι σκούρες, όπως για παράδειγμα το μαύρο μπλε (blue black). Η αντίθεση που δημιουργεί αυτό το χρώμα μαλλιών με το δέρμα είναι άκρως κολακευτική.

Αντίθετα, σε ένα σκουρόχρωμο δέρμα πηγαίνουν περισσότερο οι παστέλ και γενικότερα οι ανοιχτές αποχρώσεις, όπως το γαλάζιο και το baby blue.

Τέλος, οι γυναίκες με μεσαίο τόνο επιδερμίδας μπορούν να επιλέξουν με επιτυχία τόσο τα φωτεινά, όσο και τα σκούρα χρώματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όμως είναι οι μεσαίες μπλε αποχρώσεις, διότι δείχνουν εκπληκτικά μόνο όταν τα μαλλιά είναι άψογα βαμμένα και η βαφή διατηρείται σωστά.

Όσον αφορά τώρα την επιλογή μπλε μαλλιών ανάλογα με τον υποτόνο, ισχύουν τα εξής:

Σε περίπτωση που έχετε ψυχρή επιδερμίδα, ροζ υποτόνους και φλέβες που φαίνονται μωβ, καλό θα είναι να αποφεύγετε τα ηλεκτρίκ και πρασινωπά μπλε χρώματα. Έχουν την τάση να τονίζουν την κοκκινίλα του δέρματος. Είναι προτιμότερο λοιπόν να επιλέξετε κάποιο κλασσικό ή βιολετί μπλε που οδηγεί σε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, στις γυναίκες με θερμή επιδερμίδα και χρυσούς ή κιτρινωπούς υποτόνους που οι φλέβες τους πρασινίζουν, ταιριάζουν οι πρασινωπές και οι μωβ αποχρώσεις του μπλε.

30 ιδέες για εκθαμβωτικά μπλε μαλλιά

Από τα γαλάζια μαλλιά μέχρι το μαύρο μπλε χρώμα βαφής, οι επιλογές είναι πολλές και έχουν να κάνουν με το πόσο έντονο ή διακριτικό θέλετε να είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να τολμήσετε μια ενιαία απόχρωση ή να δοκιμάσετε τον συνδυασμό περισσοτέρων από έναν τόνων του μπλε στα μαλλιά σας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές ακόμη τεχνικές βαφής που δείχνουν εξίσου εντυπωσιακές. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι τα ombre blue hair που συνδυάζουν το μπλε με πιο φυσικές αποχρώσεις όπως το καστανό, το μαύρο και το ξανθό. Αντίστοιχα όμορφα όμως είναι και τα μπλε μαλλιά με balayage ή ανταύγειες αναφέρει το beautetinkyriaki.

Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στη συλλογή που ακολουθεί και πάρτε ιδέες!

Μυστικά φροντίδας για να διατηρήσετε περισσότερο το μπλε χρώμα στα μαλλιά

Προκειμένου να διατηρηθεί το έντονο και όμορφο μπλε χρώμα που πετύχατε με την βαφή, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια μικρά μυστικά στην περιποίηση των μαλλιών σας.

  • Στα πρώτα λουσίματα μετά τη βαφή χρησιμοποιήστε μόνο κρύο προς χλιαρό νερό και μαλακτικό. Αποφύγετε το σαμπουάν γιατί ενδέχεται να φύγει αρκετό μπλε χρώμα, κάνοντας το να ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα.
  • Φροντίστε να κάνετε όσο γίνεται αραιά λουσίματα, ειδικά τις πρώτες μέρες, για να διατηρήσετε την ένταση του μπλε χρώματος. Είναι γνωστό πως τα blue hair τείνουν να χάνουν την ζωντάνια τους πολύ εύκολα.
  • Στο λούσιμο αποφύγετε το ζεστό νερό καθώς ανοίγει τα λέπια της τρίχας και ξεπλένει το χρώμα.
  • Το σαμπουάν σας θα πρέπει να είναι sulfate-free (χωρίς SLS και SLES), διότι αυτά τα θειϊκά άλατα τείνουν να ξεβάφουν τα μαλλιά.
  • Για να ανανεώσετε το μπλε χρώμα στα μαλλιά απλά δημιουργήστε ένα μείγμα με 3 μέρη conditioner ή μάσκα μαλλιών και 1 μέρος από τη βαφή που έχετε χρησιμοποιήσει. Εφαρμόστε το 1 φορά την εβδομάδα στα μαλλιά σας όπως θα κάνατε με το κλασσικό μαλακτικό και αφήστε το να μείνει για 5-10 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε κανονικά και απολαύστε τα ανανεωμένα μπλε μαλλιά σας!
  • Διατηρώντας τις ρίζες σε ένα σκούρο μπλε τόνο, μπορείτε να αποφύγετε το συχνό ντεκαπάζ και να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο και μαγευτικό χρώμα μαλλιών.
  • Αν έχετε κάνει ντεκαπάζ για να πετύχετε την ιδανική απόχρωση, τότε θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση της θερμότητας, να κάνετε συχνά ενυδατική μάσκα μαλλιών και να μην αμελείτε τη χρήση θερμοπροστασίας.
  • Για να αποφύγετε τη φθορά της τρίχας και το φριζάρισμα, αντί για την κλασσική πετσέτα, χρησιμοποιήστε ένα παλιό βαμβακερό t-shirt για να τυλίξετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο.

Blue black και άλλες σκούρες μπλε αποχρώσεις στα μαλλιά

Μαύρο μπλε όμπρε χρώμα στα μαλλιά
Μαύρο μπλε όμπρε χρώμα στα μαλλιά
Midnight blue ombre σε μαύρα ίσια μαλλιά που αναδεικνύεται χάρη στο μήκος τους
Midnight blue ombre σε μαύρα ίσια μαλλιά που αναδεικνύεται χάρη στο μήκος τους
Σκούρο μπλε χρώμα στα μαλλιά που ανοίγει σε γαλάζιο προς τις άκρες
Σκούρο μπλε χρώμα στα μαλλιά που ανοίγει σε γαλάζιο προς τις άκρες
Blue black balayage σε κοντό καρέ
Blue black balayage σε κοντό καρέ
Σκούρο καστανό σοκολατί στη βάση με όμπρε μπλε στις άκρες
Σκούρο καστανό σοκολατί στη βάση με όμπρε μπλε στις άκρες
Blue black hair
Blue black hair
Dark blue black balayage σε φιλαριστό μακρύ καρέ
Dark blue black balayage σε φιλαριστό μακρύ καρέ
Classic blue hair color
Classic blue hair color
Balayage με ψυχρό βιολετί μωβ μπλε στις ρίζες και royal blue στις άκρες
Balayage με ψυχρό βιολετί μωβ μπλε στις ρίζες και royal blue στις άκρες
Σκούρο denim μπλε χρώμα στα μαλλιά
Σκούρο denim μπλε χρώμα στα μαλλιά

Γαλάζια και ανοιχτά μπλε μαλλιά

Balayage σε μπλε αποχρώσεις με μαύρη βάση μαλλιών
Balayage σε μπλε αποχρώσεις με μαύρη βάση μαλλιών
Σκούρα καστανά μαλλιά με όμπρε γαλαζοπράσινες άκρες
Σκούρα καστανά μαλλιά με όμπρε γαλαζοπράσινες άκρες
Dark blue ombre hair σε denim

Dark blue ombre hair σε denim

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ